Το “CityCall”, το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνουμε και υλοποιούμε κάθε χρόνο στην πόλη μας και τροφοδοτεί το μοναδικό στην Ελλάδα “Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών”, μόλις ολοκληρώθηκε για φέτος.

Η τελευταία μας τοιχογραφία, υλοποιήθηκε σε πολυκατοικία απέναντι από το παλιό εργοστάσιο “Οινοπνεύματος επι της οδού Κολοκοτρώνη 3. Συμμετείχε ο Ιταλός καλλιτέχνης Mattia Campo Dall’Orto.

Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι “A day in a diary of a Voiceless” και είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα. Απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιο του, την καθημερινότητά του.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχης: “Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, ατυχήματα και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους…

Υπάρχουν τόσες πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει ένα υβριδικό πλάσμα που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν”.

Τα εγκαίνια της τοιχογραφίας θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη στις 17.00, παρουσία του καλλιτέχνη και κατοίκων της περιοχής. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε, και όποιος το επιθυμεί με το κατοικίδιο του, για να ευχαριστήσουμε από κοντά το καλλιτέχνη, ο οποίος συμμετείχε αφιλοκερδώς και προσέφερε στην πόλη μας το έργο του.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, η συγκεκριμένη τοιχογραφία υποστηρίχτηκε και από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας. Υποστηρικτές της δράσης οι εταιρείες: Flame (graffiti spray), Meraki Cafe, Σβώλος, Noodle’s, Φιλομήλα, Χαλέβα, Λαγαράς/καλαθοφόρα, Aerial.gr, Ταχυδρόμος, Μαγνησία, Myvolos.net, ISupportStreetart και Lifo.

Ευχαριστούμε εκ νέου όλους όσους συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις δράσεις μας.

Για την ενημέρωσή σας μπορείτε όπως πάντα να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης.

Για όμορφες πόλεις, με ελεύθερους δημόσιους χώρους και συμμετοχικούς πολίτες.