Η δημιουργία του Οργανισμού Τουρισμού των Σποράδων, που ουσιαστικά θα αποτελεί φορέα προώθησης και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος μπαίνει στην τελική ευθεία και τα κονδύλια που θα απαιτηθούν θα αγγίξουν τις 300 .000 ευρώ. Η Περιφέρεια, οι δήμοι και οι ιδιώτες θα συγκροτούν τον φορέα, που θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία από την ηπειρωτική Μαγνησία και θα ανεξαρτητοποιηθεί.
Την ίδια ώρα, η Σκιάθος φαίνεται πως εξασφαλίζει περισσότερες αεροπορικές θέσεις για το καλοκαίρι, σε σύγκριση με το 2019.
Το κενό της Thomas Cook καλύπτεται ήδη με πτήσεις που θα δρομολογήσουν εταιρείες όπως η Jet2Holidays και η TUI για το καλοκαίρι του 2020.

Ο χρεοκοπημένος κολοσσός είχε δέκα πτήσεις την εβδομάδα για Σκιάθο και θα καλυφθούν οι οχτώ από τη Jet2Holidays και η TUI θα δρομολογήσει τέσσερις πτήσεις. Όλες από Ηνωμένο Βασίλειο. Το κομμάτι της Γερμανικής αγοράς δεν έχει επηρεαστεί και η CONDOR δεν έχει μεταβάλλει το πρόγραμμά της, ενώ μια επιπλέον πτήση την εβδομάδα θα υπάρχει από τη Σκανδιναβία.
Οι εταιρείες έχουν κάνει άρση της πολιτικής τους όπως η Jet2 να μην πωλούν μεμονωμένα εισιτήρια που δεν συνοδεύονται από πακέτα διακοπών, κάτι που διευκολύνει τουριστικές επιχειρήσεις και γραφεία τα οποία είχαν εξάρτηση από την Thomas Cook.

Τα πράγματα για το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι καλύτερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τουριστικού φορέα του νησιού κ. Ευσταθίου.
Αντίστοιχες κινήσεις κάνει και ο τουριστικός κολοσσός TUI, που πλέον είναι ο μεγαλύτερος μακράν τουριστικός όμιλος της Ευρώπης μετά τη χρεοκοπία του μεγάλου του ανταγωνιστή. Ήδη στελέχη της εταιρείας έχουν προχωρήσει σε επαφές με ξενοδοχειακές μονάδες και έχουν ήδη κλειστεί συμφωνίες με ξενοδοχεία ώστε να συνάψουν συμβόλαια για κλίνες που ήταν δεσμευμένες για το 2020 με την Thomas Cook.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ