Πολυμέτωπη επίθεση στην δημοτική αρχή του Βόλου,  δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα, στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στα θέματα δημοκρατίας, από  την κ. Νάνσυ Καπούλα που παρουσίασε την πρότασή της για αλλαγή σελίδας στο Δήμο Βόλου και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, στελεχών της ΝΔ από το χώρο της αυτοδιοίκησης  και κομματικά στελέχη, ενεργούς πολίτες από αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς χώρους. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή της για πολιτική δυσωδία που σκεπάζει την πόλη η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την πραγματική δυσωδία από την εγκατάλειψη του ενιαίου Βόλου.

«Εμείς δεν είμαστε περαστικοί από αυτή την πόλη. Δεν μας πτοούν ούτε οι φοβέρες, ούτε η λασπολογία»  δήλωσε και «υποσχέθηκε» ότι με τα μέλη της παράταξης που θα συγκροτήσει θα «καθαρίσουνε την πολιτική ατμόσφαιρα και να ξεκαθαρίσουνε την κατάσταση στο Δήμο Βόλου». Αναφέρθηκε στα θέματα της ανάπτυξης και στην υποχώρηση που παρουσιάζει η πόλη και ανέπτυξε τους πυλώνες που θα κινηθεί η πρόταση για την αναπτυξιακή πορεία τόσο του Βόλου, όσο και των υπολοίπων περιοχών του Καλλικρατικού δήμου.

«Η σημερινή συγκέντρωση είναι μια ηχηρή απάντηση, σε όσους προσπαθούν να φέρουν το Βόλο μας, στα μέτρα τους. Ας γνωρίζουν όμως, ότι, η πόλη μας διαθέτει απεριόριστους ορίζοντες. Αστείρευτες δυνάμεις  και κυρίως τους ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιήσουν δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Στην κοινωνία υπάρχει

μια μεγάλη και σιωπηλή πλειοψηφία που αδημονεί να μιλήσει. Και θα μιλήσει. Θα μιλήσουμε όλοι μαζί στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019», είπε στην έναρξη της ομιλίας της.

Τόνισε ότι η πόλη με τους ανθρώπους της έχουν στερηθεί τον διάλογο και η δημοτική αρχή «λερώνει» τον Βόλο με τις πράξεις της. Είπε πως την απόφασή της  να διεκδικήσει το Δήμο Βόλου, υποστηρίζει ένα πλήθος ικανών ανθρώπων.

Η πόλη σε χέρια ανίκανα και στόματα βρώμικα

«Όλοι μαζί συνειδητοποιήσαμε πως αφήσαμε την πόλη σε χέρια ανίκανα και στόματα βρώμικα. Δε θέλουμε αυτούς να μας εκπροσωπούν. Δε θέλουμε αυτούς που τους βλέπει να καθυβρίζουν και να προκαλούν επεισόδια το πανελλήνιο κι αναρωτιέται τι συμβαίνει στο Βόλο», ανέφερε  και συμπλήρωσε πως θα αγωνιστούν μαζί της νέοι άνθρωποι αλλά θα αξιοποιηθούν και στελέχη με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.

«Κάνουμε νέο ξεκίνημα γιατί εμάς ο Βόλος πάντα θα μας ενώνει και ήρθε η ώρα να διώξουμε αυτούς που σπέρνουν καθημερινά το διχασμό.  Διαθέτουμε σχέδιο και κυρίως συμπράττουν μαζί μας άνθρωποι που μπορούν να το υλοποιήσουν», τόνισε και αναφέρθηκε στην κληρονομιά που άφησαν στον Καλλικρατικό Δήμο οι δημοτικές αρχές που υπηρέτησαν όλες τις περιοχές.

«Εμείς θα χτίσουμε πάνω σε ότι θετικό έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν είμαστε ούτε βάνδαλοι, ούτε μηδενιστές. Έχουμε τάξει στους εαυτούς μας, άλλους ρόλους. Ρόλους ειρηνικούς και δημιουργικούς» και δήλωσε πως σε αντίθεση με την σημερινή δημοτική αρχή, η παράταξή της θα καταθέσει πρόγραμμα στους δημότες.

«Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε για το Βόλο αλλά και να διορθώσουμε τις ζημιές και την καταστροφή που έχουν προκαλέσει αυτοί που καμάρωναν ότι κατεβαίνουν χωρίς πρόγραμμα. Το έκαναν γιατί δεν γνώριζαν ποια είναι η πόλη. Λογικό αφού ήρθαν ξένοι και περαστικοί και την είχαν δει μόνο στο χάρτη».

Μίλησε για απόλυτη ανικανότητα της δημοτικής αρχής, για υποτιθέμενα έργα και για εγκατάλειψη του ενιαίου Βόλου καθώς βαρύτητα έχει δοθεί μόνο στη Δημητριάδος και την Ιάσονος, οι οποίες εκτός από τα λουλούδια «πνίγονται» από το κυκλοφοριακό.

«Η δική μας δουλειά για τα ζητήματα της καθημερινότητας θα είναι άμεση και αποτελεσματική. Έγκαιροι και διαφανείς διαγωνισμοί, προγραμματισμένες εργασίες, έργα χωρίς λάθη και παρατυπίες που προκαλούν καθυστερήσεις, έργα για όλους τους δημότες χωρίς εξαιρέσεις, έργα για τις δημοτικές ενότητες που έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Έργα χωρίς λαϊκισμούς και τυμπανοκρουσίες. Δεδομένη και αυτονόητη πρέπει να είναι και η καθαριότητα όμως η δυσωδία της πολιτικής ζωής που έχουν εξαπλώσει στην πόλη μεταφορικά βρίσκεται και κυριολεκτικά στους κάδους από τις συνοικίες μας».  Μίλησε επίσης για την καθαριότητα και τα αδέσποτα, δεσμεύτηκε για δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης και όχι παραγωγής σκουπιδιών για καύση που προγραμματίζει η νυν δημοτική αρχή καθώς όπως είπε μπίζνες με τα σκουπίδια εις βάρος της υγείας των πολιτών, δεν είναι στη φιλοσοφία της. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο θέμα της ΔΕΥΑΜΒ και κατηγόρησε την δημοτική αρχή για την διάλυση του Βιολογικού, για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και εσκεμμένη απαξίωση της εταιρείας με την δημοτική αρχή να επιδιώκει το λουκέτο. Τόνισε ότι γι΄αυτούς τους λόγους εξεδίωξαν το ΤΕΕ από τη διοίκηση… για να το φιμώσουν. Η ίδια δεσμεύτηκε να παλέψει την υπόθεση την ΕΡΓΗΛ κάτι που όπως είπε δεν έπραξε η δημοτική αρχή.

Τέλος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές της προτάσεις σε όλους τους τομείς, μίλησε για τα μεγάλα έργα που εγκατέλειψε η δημοτική αρχή , για το έλλειμμα συνεργασίας με τους πάντες και άφησε αιχμές για την ομάδα ΝΠΣ που δημιουργήθηκε στην πόλη.