Κάθε χρόνο, την περίοδο των Χριστουγέννων, τα Τρίκαλα υποδέχονταν επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, χάρη στον Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο δωρεάν χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας.

Ωστόσο, οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Δήμος Τρικκαίων γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωση κάτι που ήταν… ανεπίσημα γνωστό εδώ και λίγο καιρό: ότι φέτος ο Μύλος των Ξωτικών δεν θα λειτουργήσει.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Μετά λύπης αλλά με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνουμε την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προφύλαξης της Δημόσιας Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης την νόσου του κορονοϊού. Κύριο μέλημα μας από την πρώτη στιγμή ήταν η ασφάλεια των πολιτών, των επισκεπτών αλλά και των συμμετεχόντων.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους αμέτρητους επισκέπτες, τους επαγγελματίες και όλους τους συμμετέχοντες που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων και ανέδειξαν το Μύλο των Ξωτικών και την πόλη των Τρικάλων ως τον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Τα Τρίκαλα, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν και να λάμπουν μέσα από τον λαμπερό στολισμό και τις δράσεις που προγραμματίζονται με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια όλων. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι κάτι ξεχωριστό και η πόλη μας θα χαρίσει και πάλι μαγικές στιγμές.
Ανανεώνουμε το ραντεβού για τον 10ο Μύλο των Ξωτικών τον Δεκέμβρη του 2021. Μέχρι τότε Μείνετε δυνατοί, Μείνετε ασφαλείς, Μείνετε υγιείς, Μείνετε χαρούμενοι!!!”.