Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Μπόρις Τζόνσον : Το πρώτο τηλεφώνημα στην Κάρι – Εκτός εντατικής αλλά...

Μπόρις Τζόνσον : Το πρώτο τηλεφώνημα στην Κάρι – Εκτός εντατικής αλλά υπό ιατρική παρακολούθηση

Britain's Foreign Secretary, Boris Johnson, arrives at the conference hotel for the Conservative Party Conference, in Manchester, Britain October 1, 2017. REUTERS/Hannah McKay

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας το βράδυ της Πέμπτης βγήκε από τον Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αναρρώνει από τον κοροναϊό, παραμένοντας υπό στενή ιατρική παρακολούθηση

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας το βράδυ της Πέμπτης βγήκε από τον Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αναρρώνει από τον κοροναϊό, παραμένοντας υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

«Σε εξαιρετικά καλή διάθεση»

Ο 55χρονος Τζόνσον εισήχθη την Κυριακή το βράδυ στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου μετά από επίμονο πυρετό και βήχα και μεταφέρθηκε την Δευτέρα στην εντατική, όπου έμεινε για τρεις νύχτες.

«Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε απόψε από την εντατική πίσω στο δωμάτιο, όπου βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση κατά την πρώτη φάση ανάρρωσής του», τόνισε ο εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του. «Είναι σε εξαιρετικά καλή διάθεση».

Ο Τζόνσον ήταν ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που νοσηλεύεται έχοντας μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό, κάτι που τον ανάγκασε να παραδώσει τα ηνία της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, καθώς η πανδημία στην Βρετανία φτάνει στην θανατηφόρα της κορύφωση.

Το πρώτο τηλεφώνα στη σύντροφό του

Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον μετά την έξοδό του από την εντατική ήταν στην μνηστή του Κάρι Σίμοντς, η οποία παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι του ζευγαριού στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την Daily Mail o Τζόνσον «πήρε την έγκυο μνηστή του μόλις οι γιατροί έδωσαν το «οκ» για να μιλήσει στο τηλέφωνο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει να συναντήσει από κοντά τη μνηστή του από τις 27 Μαρτίου με το ζευγάρι να περιμένει τις επόμενες εβδομάδες το πρώτο τους παιδί.

Αμέσως μετά την ευχάριστη είδηση η Κάρι ανέβασε στα social media μια ζωγραφιά με ένα ουράνιο τόξο.