Η ομάδα των Special Olympics Hellas έφτασε στην Σκιάθο όπου και σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα του Προέδρου των Special Olympics κ. Κοδέλλα Διονύσιου υπογράφτηκε μνημόνιο Συνεργασίας. Μαζί τους και ο επίτιμος δημότης Σκιάθου κ. Ανδρέας Ποταμιάνος που ήταν και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο φορέων αλλά και ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε με τις ενέργειές του τα Special Olympics Hellas να έρθουν στην Σκιάθο

ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Το μνημόνιο συνεργασίας ήταν το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών του οργανισμού των S.O.H που χαρτογράφησε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του νησιού και πλέον ανοίγει νέους δρόμους στα άτομα με νοητική αναπηρία.

Στα πλαίσια της συνεργασίας θα λειτουργήσει τοπικό πρόγραμμα Special Olympics στο νησί και θα ενισχυθεί η συμμετοχή ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, Τοπικούς, Περιφερειακούς, Εθνικούς και Διεθνείς αγώνες Special Olympics χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Οι ανάγκες για τη δημιουργία περισσότερων αθλητικών προγραμμάτων για τα άτομα με νοητική αναπηρία, ώθησαν το Κίνημα  των  Special Olympics  να επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Σκιάθος στις 7 πρώτες. Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 32 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.