Πολλές ταινίες έχουν οπτικοποιήσει τη ζωή του Ιησού Χριστού. Τώρα στο επίκεντρο μιας νέας παραγωγής θα βρεθεί η Μαρία Μαγδαληνή. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αγγλία και την Ιρλανδία στις 16 Μαρτίου, Γκαρθ Ντειβις προσπάθησε να δώσει ένα διαφορετικό πρόσωπο στη γυναίκα που πολλά σενάρια έχουν αμαυρώσει κατά καιρούς το όνομά της.

Καίριο μέλημα του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου είναι να δώσουν στην ηρωίδα μια νέα λάμψη, ως μια ανεξάρτητη ανοιχτόμυαλη γυναίκα, η οποία υπήρξε μάρτυρας του θανάτου και της Ανάστασης του Κυρίου.

Η ταινία, λοιπόν, επικεντρωμένη στο πρόσωπο της Μαγδαληνής, προβάλλει τη ζωή της στο χωριό της Γαλιλαίας, το ταλέντο της οποίας στη μαιευτική την καθιστά απόκληρη της τότε κοινωνίας. Όταν η ίδια μαθαίνει για τον ερχομό ενός χαρισματικού ανθρώπου ονόματι Ιησού, αποφασίζει να τον ακολουθήσει. Κι έτσι καταλήγει να είναι παρούσα, τόσο στην σταύρωση του, όσο και στην Ανάστασή του αργότερα.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας θα είναι η Ρούνεϊ Μάρα, η οποία δηλώνει εξαιρετικά ενθουσιασμένη με το ρόλο της, μιας και τη θεωρεί εξαιρετική ευαίσθητη, αλλά ταυτόχρονα γεμάτη με δύναμη και θέληση να ακολουθήσει τον πραγματικό της εαυτό.

Συχνά, το όνομα της ηρωίδας έχει επιβαρυνθεί με ανήθικους και ανάρμοστους χαρακτηρισμούς, αφού πολλοί σπεύδουν να επέμβουν στην ταυτότητά της, ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για μια ιερόδουλη της εποχής που θέλησε να σωθεί, ακολουθώντας τον Ιησού Χρηστό.

Δεδομένων των υποθέσεων, ο σκηνοθέτης αλλά και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, δηλώνουν έτοιμοι να σταθούν απέναντι σε κάθε κριτική και αντιπαράθεση που ίσως προκύψει για το εν λόγω ζήτημα.

Πέρα από τις διχογνωμίες που μπορεί να προκαλέσει η ταινία, βασικό μέλημα τη δεδομένη στιγμή είναι να ξεπεραστούν οι κατηγορίες που βαραίνουν την εταιρία παραγωγής, The Weinstein Company, και συγκεκριμένα τον Χάρβει Γουαϊνστάιν, για σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια η εταιρία αρνείται κάθε κατηγορία κι ενώ διαχειρίζονται την κατάσταση, απομένει να δούμε αν στις 16 Μαρτίου οι κινηματογράφοι θα έχουν τη «Μαρία Μαγδαληνή» στη λίστα…