Για την πανήγυρη του πολιούχου της νήσου Σκοπέλου, Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ρηγίνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στη Σκόπελο τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

Τη Δευτέρα, ο Σεβασμιώτατος, αφού κατέπλευσε στο λιμάνι της Γλώσσας, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος-Εφημέριος της Ενορίας Γλώσσης, Ρηγίνος Νομικός-Εφημέριος της Ενορίας Λουτρακίου και ο Πρεσβ. Νικόλαος Σκιαθίτης-Εφημέριος της Ενορίας Κλήματος, επισκέφθηκε την ?νορία Αγ. Νικολάου Λουτρακίου όπου ετελέσθη δέηση με την παρουσία πολλών ενοριτών, οι οποίοι έτρεξαν να υποδεχθούν τον Ποιμενάρχη τους εν χαρά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι. Μονή του Αγ. Ρηγίνου, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε, ενώ έλαβαν μέρος οι συνοδοί Ιερείς του, οι Ιερείς της Σκοπέλου και πλήθος πιστών Σκοπελιτών, Σκιαθιτών, Ευβοέων και πολλών ακόμη, που ευλαβούνται και τιμούν την μνήμη του πανταχού προφθάνοντος Αγίου Ρηγίνου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην διατήρηση και  την ορθή ομολογία των δογμάτων της Πίστεως από τον Άγιο Ρηγίνο, ο οποίος τα υποστήριξε, όχι μόνο με την συμμετοχή του σε Συνόδους, αλλά και θυσιάζοντας τον εαυτό του μαρτυρώντας υπέρ της αληθείας του Χριστού.

VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και, εν συνεχεία, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων πολλών Ιερέων και κήρυξε το θείο λόγο προς το πληθωρικό εκκλησίασμα.

Κατά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Κασσανδριανός, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, το ακοίμητο ενδιαφέρον του και για τη νήσο Σκόπελο, αλλά και για την φιλότιμη και συνεχή φροντίδα του και για την πνευματική κατάρτιση των Χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε  για τα αισθήματα του τον π.  Νικόλαο, ευχήθηκε εορτίως σε όλους τους Σκοπελίτες, στους κατ’ όνομα εορτάζοντες και εορτάζουσες, ιδιαιτέρως στον πνευματικό του υιό και Εφημέριο του Λουτρακίου Αρχιμ. Ρηγίνο Νομικό.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ι. Εικόνος και του Ι. Λειψάνου του Αγίου Ρηγίνου, από την Ι. Μονή του μέχρι τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Γεννήσεως Χριστού Σκοπέλου με την συμμετοχή του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Β. Σποράδων Αθανασίου Ζλατούδη και των Δημάρχων Αλοννήσου κ. Βαφίνη, Σκοπέλου κ. Περίσση, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοικήσεως και των σωμάτων ασφαλείας.

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ & ΤΟΥ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΌ Ι. ΝΑΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ