ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ / του Αρχιμανδρίτη Λουκά Σταμέλου

20161028_104729Με τη δέουσα τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος στην Αλόννησο η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγία     ς Παρασκευής και τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του εφημερίου του Ιερού Ναού και φιλοξενούμενου ιερέως, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσουκανάς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όλοι οι μαθητές των σχολείων και το τμήμα προσκόπων Αλοννήσου.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Ufnwf2mXhDI[/embedyt]

Κατόπιν τελέστηκε η ευχαριστήριος Δοξολογία επί των νικητηρίων μετά το πέρας της οποίας όλοι κατευθύνθηκαν στο Ηρώο. Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των πεσόντων Αλοννησιωτών στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και αφού εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από εκπαιδευτικό του Γυμνασίου-Λυκείου Αλοννήσου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου, τα σχολεία, τους συλλόγους και το προσκοπικό τμήμα Αλοννήσου.

20161028_105010Κατόπιν πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν το νηπιαγωγείο, τα σχολεία και το προσκοπικό τμήμα Αλοννήσου. Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση του Δήμου Αλοννήσου προς τους δημότες στη Λέσχη Φιλίας ηλικιωμένων. Ευχάριστη και προσδίδουσα κύρος στην παρέλαση ήταν και η παρουσία της μπάντας των προσκόπων Αλοννήσου υπό τους ρυθμούς της οποίας πραγματοποιήθηκε και η παρέλαση.

20161028_110609Ευχόμαστε η συμμετοχή μας στις παρελάσεις να είναι πρόξενος αγωνιστικού φρονήματος και αγάπης τόσο για την πατρίδα μας όσο και για την Υπεραγία Θεοτόκο υπό τη σκέπη της οποίας η Ελλάδα νικηφόρα απελευθερώθηκε από τους κατακτητές. Είθε η Υπεραγία Θεοτόκος να μη σταματήσει ποτέ να σκεπάζει το έθνος μας και να μας προφυλάσσει πάντοτε από ορατούς και αοράτους εχθρούς.

φωτογραφικό υλικό στο σύνδεσμο κάνοντας κλικ