Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πιστοποιημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – Βασικής Υποστήριξης Ζωής υπό την αιγίδα του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) πραγματοποιήθηκε στο νησί της Σκοπέλου, από την Εκπαιδευτική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παραρτήματος Βορείων Σποράδων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) καθώς και όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται τόσο από τον Π.Ο.Υ όσο και από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τον Covid-19.

H Eλληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για την πρόσκληση, και όπως τονίζουν το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει και συνέχεια ώστε να εκπαιδευτούν ακόμη περισσότεροι πολίτες του νησιού στις Πρώτες Βοήθειες.

Επίσης ευχαριστούν τον καπετάνιο του Επιβατικού πλοίου «Πρωτέας» κο Αντωνίου Γεώργιο, τον ύπαρχο κο Αντωνίου Αθανάσιο και την ΑΝΕΣ Ferries, για την δωρεάν μεταφορά της εκπαιδευτικής μας ομάδας στο νησί της Σκοπέλου.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες που διέθεσαν ένα καλοκαιρινό απόγευμα ώστε να εκπαιδευτούν σωστά και να είναι σε θέση να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή αν χρειαστεί……. τονίζουν κατά την ενημέρωσή τους.

Ν.Τ