Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, γιορτάστηκε φέτος και στη Σκιάθο για τα σχολεία της περιοχής η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Ανάλογα τη σχολική μονάδα, εντός του σχολικού ωραρίου, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες, παιγνίδια, χοροί και δράσεις με την με ενεργή συμμετοχή των μαθητών, τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή, που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, κ.ά.

Σημειώνεται, ότι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται κάθε χρόνο η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και έτσι, φέτος στα σχολεία η 2α Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό.

Δυστυχώς λόγο των καιρικών συνθηκών την Δευτέρα κάποια σχολεία έκαναν κανονικά το μάθημά τους ή πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες εντός των διδακτηρίων.

Τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σκιάθου επισκέφτηκαν την Τρίτη 3 Οκτωβρίου το Λύκειο και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου