Με απεργίες το Πάσχα προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις που θα παραλύσουν τις αερομεταφορές την περίοδο του Πάσχα απειλεί η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας της για ΚΥΑ του υπουργείου Μεταφορών η οποία, όπως αναφέρουν, έχει προκαλέσει παύση πληρωμών για το σύνολο του προσωπικού της ΥΠΑ.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία σε επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, η «στάση πληρωμών» αμαυρώνει την εικόνα της Υπηρεσίας ενώ προειδοποιεί πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας των αεροδρομίων που λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, αναλώσιμων κλπ είναι πλέον αδύνατον να συντηρηθούν, αν και έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Η παύση πληρωμών, αναφέρει η ΟΣΥΠΑ, αφορά βέβαια και το σύνολο του προσωπικού της ΥΠΑ στο οποίο δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα νυχτερινά, εξαιρέσιμα και αργίες τουλάχιστον τριών μηνών.

“Δεν θα επιτρέψουμε να επιτευχθούν στόχοι που μόνο σκοπό έχουν την απαξίωση της Υπηρεσίας και το ξεπούλημα των κρατικών αεροδρομίων” επισημαίνει, ενώ γνωστοποιεί ότι έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΚΥΑ.