Πολλά πράγματα θα αλλάξουν εφέτος στις παραλίες της Σκιάθου με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που είναι πλέον υποχρεωτική από το 2020.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που θα συγκεκριμενοποιεί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στους διαγωνισμούς, τετραγωνικά κλπ).

Εφέτος όλες οι παραλίες πάνε για νέους 2ετής διαγωνισμούς. Οι δήμοι έχουν τον πρώτο λόγο και στη συνέχεια σε όσες παραλίες δεν υπήρξε σύμβαση θα αναλάβει νέο διαγωνισμό η Κτηματική Υπηρεσία.

Μέσα στη γενική ανασυγκρότηση των παραλιών από εφέτος ισχύει και η υποχρεωτική αδειοδότηση από την Κτηματική Υπηρεσία των χώρων των παραλιών που τελούνται πολιτικοί γάμοι ή οποιοδήποτε άλλο event.

Δηλαδή όποιος θέλει να κάνει τον γάμο του σε παραλία της Σκιάθου θα ζητήσει άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία η οποία θα «κόψει» στη συνέχεια παράβολο ανάλογα τα αιτούμενα τετραγωνικά. Δεν ξέρουμε αν θα έχουν μερίδιο και οι αντίστοιχοι δήμοι από αυτά τα έσοδα ή μόνο η Κτηματική.

Ελπίζουμε να λειτουργήσει ο Νόμος σωστά με ισονομία για όλους τους επαγγελματίες, χωρίς παρατράγουδα και κυρίως με σεβασμό στον «ελεύθερο» λουόμενο και προστασία του περιβάλλοντος..

Ν.Τ