Στα πρόθυρα της ακινησίας τα λεωφορεία της Σκιάθου, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας άνοιξε μέτωπο για το θέμα αυτό και με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ. Κολυνδρίνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, ο Δήμαρχος Σκιάθου μίλησε για το θέμα των λεωφορείων. Μεταξύ άλλων, για άλλη μια φορά προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για την μέχρι τώρα καθυστέρηση στην αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, ενώ τόνισε ότι εμμένει στη σκέψη να πάρει ο Δήμος την διαχείριση της συγκοινωνίας, κάνοντας λόγο και για την ευκαιρία να δείξει κοινωνικό πρόσωπο με την πρόσληψη 22 νέων υπαλλήλων.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την ”απορία” του και κατηγόρησε την κυρία Κολυνδρίνη για την αλλαγή στάσης της στο θέμα τις τελευταίες μέρες, λέγοντας μάλιστα, ότι αυτή είναι μια ακατανόητη συμπεριφορά από κάποιον που έχει συμμετοχή στην πολιτική 18 χρόνια.

Τόνισε ακόμη πως αναμένει την απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου της Επιτροπής του άρθρου 152, για την οριστική κατάληξη της υπόθεσης.

Επανέλαβε αρκετές φορές, ότι η δημοτική αρχή και ο ίδιος θα λειτουργήσουν με βάση αποκλειστικά την νομιμότητα. Την ίδια στιγμή όμως, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την νομιμοποίηση και νομιμότητα των προηγούμενων αποφάσεων από την ίδια επιτροπή.

Λίγη ώρα μετά στο ίδιο ραδιόφωνο μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης για το ίδιο θέμα, όπου μεταξύ άλλων είπε απαντώντας στον κύριο Τζούμα: «Δεν είναι ώρα να κάνουν κάποιοι σαν τα μικρά παιδιά».

Στη συνέχεια στέλνοντας μήνυμα στον κ. Τζούμα, είπε πως εφόσον βλέπει και γνωρίζει ότι δεν έχει την πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αλλάξει πολιτική, ώστε να βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί το νησί και την ευθύνη φυσικά,την έχει αποκλειστικά ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή. Επίσης η κ. Κολυνδρίνη κλείνοντας τόνισε ότι: «Δεν παίρνεις μια απόφαση χωρίς να μπορείς να την υλοποιήσεις»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

Ο κ. Τζούμας χαρακτηριστικά είπε:

«Οι τρεις που έχουνε τα λεωφορεία, οι τρεις ιδιώτες οι δυο από αυτούς και το 50% από το τρίτο λεωφορείο δεν είναι καν Σκιαθίτες, γιατί άκουσα ότι κι αυτό προκρίθηκε ως επιχείρημα από την κυρία Κολυνδρίνη, ότι αυτό είναι μια πολιτική εκτός του ότι αυτό δεν αφορά τον νόμο το συναίσθημα το δικό μας και η βούληση μας να κάνουμε πολιτική προσλαμβάνοντας από την Σκιάθο κόσμο κλπ. Δεν αφορά τον νόμο αυτό, ο νόμος μας λέει τι πρέπει να κάνουμε αυτό έρχεται σε δεύτερη φάση εφόσον έχουμε ακολουθήσει τον νόμο και αυτά δεν επιτρέπονται από μια αυτοδιοικητική να λέγονται με δεκαοχτώ χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα προκρίνουμε το συναίσθημα μπροστά στο νόμο ότι δεν είναι βούληση της Περιφέρειας να τα βγάλει σε πλειστηριασμό γιατί δεν θα έρθουν από την Σκιάθο να τα πάρουνε;»

Κλείνοντας ανέφερε ότι:

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτήν την τοποθέτηση της Αντιπεριφερειάρχη… Αλήθεια δεν την καταλαβαίνω γιατί μέχρι τώρα είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία…Εμείς ακολουθήσαμε τις υποδείξεις της οι οποίες δεν ήταν άλλες από αυτές του νόμου πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι συνέβη από χθες και δεν μπορώ να το δω και κάπου αιτιολογημένο δηλαδή δεν έχει αλλάξει κάποιος νόμος δεν έχει αλλάξει το καθεστώς δεν έχει αλλάξει τίποτα δεν ξέρω τι έχει αλλάξει…»

«Θα ήθελα να μας εξηγήσουν αυτοί που υπερασπίζονται την άλλη λύση ή να μας που ξεκάθαρα ποια είναι αυτή η άλλη λύση από που προκύπτει τόσο απλά εγώ δεν ξέρω καθόλου από που προκύπτει δηλώνω άγνοια γι’ αυτή τη τρίτη λύση που προτείνεται.»

«…Και ποιους έχουμε απέναντι μας τελικά δεν ξέρω, ποιους έχουμε απέναντι μας τους ιδιώτες το καταλαβαίνω όλους τους άλλους αιρετούς όλων των βαθμίδων για ποιο λόγο.»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΟΡΟΘΕΑΣ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη σχετικά με την απόφαση του κ. Τζούμα τόνισε το έξης:

«Όταν λοιπόν η βούληση σου σε οδηγεί σε αδιέξοδο και πρέπει να το πεις, γιατί ένας πολιτικός σκέφτεται μια διαδικασία που τον οδηγεί, εκτός κι αν δεν ξέρουμε που θέλουμε να μας οδηγήσει…όταν λοιπόν βλέπεις ότι δεν έχεις πλειοψηφία και ότι εκεί που θες να το πας δεν πηγαίνει με τίποτα και μένεις χωρίς απόφαση και κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς συγκοινωνία είναι ξεκάθαρα τα πράγματα»

Κλείνοντας το λόγο της η κ. Κολυνδρίνη είπε:

«Η συγκοινωνία είναι Δημοτική δεν είναι Περιφερειακή ένα αυτό, δεύτερον για να μπορέσω να κάνω εγώ δημοπρασία πρέπει να έχω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να λέει ”αποποιούμαστε την αρμοδιότητα αυτή δεν θέλουμε εμείς να λειτουργήσουμε τα λεωφορεία δεν θέλουμε καμία αρμοδιότητα και εκχωρούμε στην Περιφέρεια την αρμοδιότητα της δημοπρασίας”, ουδέποτε έχει γίνει αυτό, αντίθετα σε όλες τις αλληλογραφίες που έχουμε με τον Δήμαρχο δηλώνει την επιθυμία του να λειτουργήσει ο Δήμος με απόφαση, την συγκοινωνιακή γραμμή των τριών αυτών λεωφορείων»

«…Πολιτικά με βρίσκει κάθετα αντίθετη και εμένα και τον Περιφερειάρχη το να μην μπορεί ένας Δήμος, να βρει άκρη με τρία λεωφορεία να κάνει την γραμμή αυτά τα δώδεκα χιλιόμετρα και να εκχωρεί την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια να βγάζει δημοπρασία και στην ουσία να ξεπουλιέται η γραμμή»


Θοδωρής Κ. Τζούμας