ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ | δέκτης των προβλημάτων ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος |

 

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Β΄ΒΙ.ΠΕ. Βόλου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας έγινε δέκτης προβληματισμών των πυροσβεστών, για τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η μετακίνηση δεκάδων πυροσβεστών από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Βόλου, Αλμυρού, Νέας Αγχιάλου και Β΄ΒΙ.ΠΕ., προκειμένου να στελεχωθεί η νέα Πυροσβεστική Υπηρεσία του αεροδρομίου Σκιάθου.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, τόνισε πως η μετακίνηση των πυροσβεστών πρέπει να γίνει με αντικειμενικά και ξεκάθαρα κριτήρια, ώστε να μη δημιουργείται η αίσθηση της αδικίας. Αναμφίβολα, η στελέχωση της υπηρεσίας αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου και πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα. Η σημερινή ανακοίνωση της μετακίνησης 26 πυροσβεστών, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν  και άλλοι, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και κλιμακίων αυτής, χωρίς σαφές  πλαίσιο κριτηρίων δημιουργεί δικαιολογημένο προβληματισμό.

Είναι ανάγκη η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να εξηγήσουν στους μετακινούμενους πυροσβέστες τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι επιλογές. Η πενταετής μετακίνηση από τη χερσαία Μαγνησία στη Σκιάθο συνιστά οικονομική αιμορραγία και οικογενειακή αναστάτωση. Πολύ περισσότερο πλήττονται πυροσβέστες που είναι γονείς τριών και τεσσάρων παιδιών, γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις μετακινούμενων. Οι πυροσβέστες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι επιλογές έγιναν με αντικειμενικά κριτήρια, καταλήγει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας.

Τέλος, κατά την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β΄ΒΙ.ΠΕ., ο βουλευτής Μαγνησίας ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των πυροσβεστών και της υπηρεσίας και αντάλλαξε ευχές μαζί τους. Τις απογευματινές ώρες, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος συναντήθηκε με εκπροσώπους των πυροσβεστών από το Βόλο και τον Αλμυρό.