Επί 5 συναπτά έτη συνεχών οχλήσεων και απανωτών αιτήσεων στο δήμο Σκιάθου (αυτά μόνο εκ μέρους μας, από γείτονες πολύ περισσότερα χρόνια)για το μείζον θέμα της επικινδυνότητας των δέντρων (κυρίως πεύκα) που ουδέποτε κλαδεύτηκαν η περιποιήθηκαν με κάποιο τρόπο, με αποτέλεσμα τα κλαδιά τους να κάθονται στη κυριολεξία πάνω στις στέγες μας· το μόνο που εισπράξαμε ήταν η πλήρης αδιαφορία των αρμοδίων (η Πυροσβεστική δηλώνει αναρμόδια) για την ασφάλεια των σπιτιών μας, των επιχειρήσεων μας κυρίως όμως της προσωπικής μας ασφαλείας αλλά και των δεκάδων επισκεπτών που δεχόμαστε κάθε καλοκαίρι!

Σε μια περιοχή που όλοι οι ντόπιοι γνωρίζουμε τη δύσκολη προσβασιμότητα της, οι «αρμόδιοι» γνωρίζοντας πως είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσει πυροσβεστικό όχημα (σκαλιά-καλντερίμια) επέλεξαν να δείξουν εγκληματική αδιαφορία !!! Μόνο ο θεός μας γλίτωσε από μια καταστροφή που εύκολα θα μπορούσε να έχει και ανθρώπινες απώλειες!!

Μετά τα τραγικά γεγονότα του Ματιού που σόκαραν το πανελλήνιο και οι τηλεοράσεις παρότρυναν τον πολίτη να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (στη δίκη μας περίπτωση μόνο ο Δήμος) απευθυνθήκαμε στη Περιφέρεια όπου για καλή μας τύχη στάλθηκαν email άρσης επικινδυνότητας σε όλους τους δήμους (κλάδεμα πεύκων, καθαρισμοί οικοπέδων κτλπ.) αλλά λογαριάζαμε χωρίς το ξενοδόχο ! Το email αυτό στη Σκιάθο ήρθε και δεν ακούμπησε!!

Εν κατακλείδι
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καινούργια Δημοτική αρχή που απλά πράττει το καθήκον της για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα χρόνων !
Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στο Δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα και στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννίτση και σε όλους τους υπαλλήλους του δήμου που για μέρες δούλευαν με σκοπό το καλλωπισμό της πλατείας του Άι-Γιαννάκη, μιας πλατείας χιλιοφωτογραφημένης από τους επισκέπτες της Σκιαθου λόγου της ιδιαίτερης τοποθεσίας της (πάνω από το παλιό λιμάνι – απέναντι από το Μπούρτζι)!

Last but not least που λένε και οι Άγγλοι φίλοι του νησιού Ευχαριστούμε που για πρώτη φορά στολίστηκε για τα Χριστούγεννα η μικρή πλατεία μας!!
(Επέλεξα να συνοδεύσω το κείμενο με αυτό το βίντεο από το 2016…και όχι με την εικόνα τη σημερινή μόνο και μόνο για να θυμόμαστε τη τελευταία δεκαετία !! Οποίος ξεχνά το παρελθόν πολύ δύσκολα θα έχει μέλλον! )

Οριάνα Μπούρα