Μετά από παρέμβαση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε, αρχικώς, τη χρηματοδότηση μελετών ύψους 50.000 Ευρώ για το έργο «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από Αλογόπορο προς νήσο Παλαιό Τρίκερι», που υπεβλήθη από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Με την ως άνω απόφαση, όχι μόνο αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα και η εξαιρετική σπουδαιότητα του έργου αυτού αλλά και ικανοποιείται το πάγιο και  χρόνιο αίτημα των μόνιμων κατοίκων του νησιού «Παλαιό Τρίκερι», που ταλαιπωρεί, τα τελευταία χρόνια, αυτούς αλλά και τους επισκέπτες τους, κατά τη θερινή περίοδο.

Το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει έργο πνοής για το μικρό νησί, το οποίο έχει έκταση 2,5 τετρ. χλμ και πληθυσμό 86 μόνιμων κατοίκων, ενώ το καλοκαίρι παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και εκατοντάδες επισκέπτες και του οποίου, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η υδροδότηση γίνεται μόνο μέσω μεταφοράς νερού με υδροφόρα. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο θα βελτιώσει, εξαιρετικά, την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων του νησιού και τους επισκέπτες του αλλά και θα ανακουφίσει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, στον οποίο και διοικητικά ανήκει, από την οικονομική αιμορραγία τουλάχιστον 100.000€ ετησίως, που είναι το κόστος δαπανών συντήρησης της υδροφόρας καθώς και ρυμούλκησής της από το λιμάνι της Αγίας Κυριακής με ιδιωτικό ρυμουλκό, που έχει ως αφετηρία το λιμάνι του Βόλου.

Η κ. Μακρή ευχαριστεί, θερμά, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την κατανόηση του προβλήματος αλλά και για την καταλυτική παρέμβασή του ως προς τη συγκεκριμένη εξέλιξη του ζητήματος. Παράλληλα, η βουλευτής δήλωσε, εξαιρετικά, ικανοποιημένη για την απόφαση του υπουργού, η οποία βάζει, επιτέλους, τέλος, στις αναχρονιστικές μεθόδους  υδροδότησης μίας περιοχής βελτιώνοντας όχι μόνο την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της τηρώντας προδιαγραφές και πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και προωθώντας την πολιτισμική ανάδειξη αυτής.