Άμεση ήταν η ανταπόκριση των αρμοδίων υπουργών για την επίσπευση της έγκρισης των μελετών για την αποκατάσταση του εναλλακτικού λιμένος του Αγνώντα Σκοπέλου μετά από την κοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσε η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Ειδικότερα, εξαιτίας της πρόσφατης σφοδρής τριήμερης κακοκαιρίας, που έπληξε το νησί της Σκοπέλου, ο προσήνεμος μόλος του λιμανιού της Σκοπέλου υπέστη σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα, τόσο η φυσική θωράκισή του να έχει εξασθενήσει, σοβαρά, όσο και ένα μεγάλο μέρος των υποδομών και εγκαταστάσεων κοινής χρήσης να έχουν καταστραφεί. Με δεδομένο ότι το εναλλακτικό λιμάνι του Αγνώντα συνεχίζει και παραμένει κατεστραμμένο και μη λειτουργικό – επειδή δεν έχουν εγκριθεί ακόμη  οι μελέτες από την αρμόδια Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών – και προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ζημιά η οποία θα καθιστούσε το λιμάνι της Σκοπέλου ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα, η κ. Μακρή, με την ως άνω αναφορά της, ζήτησε τη διερεύνηση  εξεύρεσης πόρων αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου καθώς και την επίσπευση της έγκρισης των μελετών για την αποκατάσταση του εναλλακτικού λιμένος του Αγνώντα καθώς η χρηματοδότηση της επισκευής του είναι ήδη διασφαλισμένη.

Πράγματι, όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της αναφοράς για το λιμάνι του Αγνώντα, η κ. Μακρή ενημερώθηκε, ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη, ότι το Τμήμα Εναλίων Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων & Ερευνών θα επιληφθεί αμέσως, κατά τον τομέα ευθύνης του. Επιπλέον, σήμερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι θα αποστείλει ειδική επιστολή στον Δήμο Σκοπέλου το αργότερο μέχρι τις 19-05-2020, ενώ από τη Γενική Γραμματεία  του Υπουργείου Ναυτιλίας  & Νησιωτικής Πολιτικής δηλώθηκε αναρμοδιότητα επί του θέματος και θα ενημερωθεί σχετικώς και εγγράφως ο Δήμος Σκοπέλου.

Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θετική και τάχιστη έκβαση του θέματος, ενώ σημείωσε ότι τα αιτήματα που αφορούν στη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής και διευκόλυνσης των νησιωτών έχουν πάντα προτεραιότητα επίλυσης και επίσπευσης διαδικασιών, ιδίως όταν υπάρχει εξαιρετικά καλή συνεργασία και τεκμηριωμένα αιτήματα από τους αιτούντες – όπως ο Δήμος Σκοπέλου-  στους αρμόδιους υπουργούς.