γράφει ο Νίκος Τζούμας, συντάκτης του Skiathoslife.gr (Φωτογραφίες “Πλέγμα”)  

14716193_629759763897558_5835598060323534548_nΜεγάλη διάκριση για το νησί της Σκοπέλου και κυρίως για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “ΠΛΕΓΜΑ” η οποία στην ενότητα των βραβείων Liveable City και στην κατηγορία Πολιτισμός απέσπασε το βραβείο Silver.

Τα Best City Awards έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Οι υποψήφιες καλές πρακτικές επιδεικνύουν πώς η αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων ή τεχνολογιών, καταφέρνουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, υγεία, πολιτισμό, καθαρό περιβάλλον, εκπαίδευση, ασφάλεια, υποδομές κ.ά., αλλά και να δεσμεύουν τους πολίτες να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι.

Το βραβείο παρέλαβε η συν ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής ΠΛΕΓΜΑ κα Μαρία Ψαρρού, για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Διαμαντής Παλαιολόγος και το αφιέρωσε, στους εθελοντές του φεστιβάλ, τους κατοίκους του νησιού καθώς και όσους το στηρίζουν με όλους τους τρόπους.