Βασικός στόχος της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ η άμεση μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, σημείωσε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Νομού Σερρών της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, με φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που πλησιάζουν το 70 και το 80% τιμωρούμε αυτόν που παράγει. Αυτό πρέπει να το δούμε πολύ προσεκτικά και θα είναι ο πρώτος στόχος μας. Να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι δεν μπορεί να φορολογείς ό,τι κινείται, διότι αυτό είναι ότι πιο αντιαναπτυξιακό υπάρχει.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας καλωσορίζοντας τον κ. Καραμανλή του έθεσε τα ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας, ενώ επικεντρώθηκε και στο θέμα της σωστής και δίκαιης λειτουργίας των POS.

Ο κ. Μπασδάνης έθεσε τα ζητήματα της λειτουργίας του λιμανιού και της κατασκευής μαρίνας, το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, αλλά και την αναγκαιότητα για δημιουργία Σχολής Τουρισμού στην περιοχή της Μαγνησίας, που ο τουρισμός θα πρέπει να είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του για την συγχώνευση των Επιμελητηρίων, τονίζοντας ότι η κατάργησή τους είναι ό,τι πιο αντιαναπτυξιακό. Με την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή συμφώνησε απόλυτα ο κ. Μπασδάνης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας των Επιμελητηρίων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καραμανλής σημείωσε: «Είχαμε την χαρά να επισκεφθούμε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο οποίος μας έκανε μία πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος.

Μας είπε ότι τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής τρέλας υπάρχουν πάνω από 2.000 διαγραφές στο Επιμελητήριο. Συζητήσαμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει ιδιαίτερα ο Νομός Μαγνησίας. Πιο πολύ επικεντρωθήκαμε στο θέμα του λιμανιού και στο θέμα του αεροδρομίου και τις τουριστικές δυνατότητες που έχει ο Νομός. Είχαμε μία πολύ ωραία ανταλλαγή απόψεων και μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε πιο καθαρά ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του Νομού.

Εγώ, ως τομεάρχης Υποδομών, αυτό που πάντα λέω είναι ότι ανάπτυξη, χωρίς τις σωστές υποδομές, δεν μπορεί να υπάρξει».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

«Άξια απορίας  τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα της λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου στην Γυρτώνη της Λάρισας, μία υπόθεση που έχει οριστικοποιηθεί τον τελευταίο ένα χρόνο, όταν υπήρξε και η ανταλλαγή των ανάλογων οικοπέδων από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι κινητοποιηθεί ένα χρόνο πριν για το συγκεκριμένο θέμα και σε επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης με το τότε μέλος του Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Θανάση Ακρίβο είχε την ενημέρωση ότι το θέμα της λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου έχει οριστικοποιηθεί για την Γυρτώνη της Λάρισας.

Η ανεπάρκεια ορισμένων τους οδηγεί στο να διαγκωνίζονται τις τελευταίες ημέρες σε βαρύγδουπες δηλώσεις επαναστατικής γυμναστικής όταν θα έπρεπε όλοι να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λήξει.

Μας δημιουργούνται εύλογες απορίες γιατί τώρα αυτές οι παρεμβάσεις, όταν χρόνια πριν, επί δημαρχίας Παύλου Μαβίδη είχαμε φτάσει λίγο πριν την συμφωνία για τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Βελεστίνο.

Τα συγκριτικά στοιχεία για τους κύκλους εργασιών, τους τζίρους, τα ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στις δύο περιοχές συντριπτικά.

Ο αγώνας επιβίωσης είναι πλέον τρομακτικός για τους επαγγελματίες της Μαγνησίας που βλέπουν καθημερινά να χάνονται ευκαιρίες, όπως άλλωστε και η ανεπάρκεια ορισμένων που προφανώς ξέχασαν στην πορεία για ποιο λόγο εξελέγησαν και περί άλλων τυρβάζουν.

Για πόσο καιρό ακόμη η Μαγνησία θα είναι στον… αυτόματο πιλότο;

Είναι επιτακτική η ανάγκη σύσκεψης για τον συντονισμό των τοπικών φορέων, ώστε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες».