Στις 42 ανέρχονται οι μόνιμες θέσεις στην ειδική αγωγή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας με τους ειδικούς δασκάλους να δηλώνουν από χθες Τρίτη περιοχές για το μόνιμο διορισμό τους. Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε τις θέσεις ειδικής αγωγής σε κάθε νομό. Μετά από αρκετά χρόνια πιέσεων και διεκδικήσεων μπήκαν στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μόνιμων διορισμών., Οι ειδικοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί  γνωρίζουν τα μόρια κατάταξης και δηλώνουν περιοχές στο πλαίσιο του μόνιμου διορισμού τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, κατόπιν της δημοσίευσης της Πρόσκλησης για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ60, ΠΕ61, ΠΕ70, ΠΕ71, ΠΕ78, ΠΕ79.01, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΤΕ01, ΤΕ02 και ΤΕ16, εγγεγραμμένων στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ του ΑΣΕΠ (Γ΄ 937, όπως τροποποιήθηκε με το Γ΄1170 και Γ΄ 908, όπως τροποποιήθηκε με το Γ΄1171), καλούνται από το υπουργείο Παιδείας οι εγγεγραμμένοι στους ως άνω τελικούς αξιολογικούς πίνακες να υποβάλουν αίτηση-δήλωση περιοχών προτίμησης για μόνιμο διορισμό.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «στη Μαγνησία δημιουργούνται 42 μόνιμες θέσεις ειδικών δασκάλων για την ειδική αγωγή. Οι 36 θέσεις αφορούν σε σχολικέ ςμονάδες της ηπειρωτικής Μαγνησίας και οι άλλες έξι θέσεις για την νησιωτική Μαγνησία. Ήδη έχουμε ενημερωθεί για τις διαδικασίες και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τις αιτήσεις τους. Η Μαγνησία έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων ειδικής αγωγής στη Θεσσαλία».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως με τις 42 μόνιμες θέσεις καλύπτονται σχεδόν όλα τα κενά σε ειδικούς δασκάλους. Και τα ελάχιστα κενά που απέμειναν, θα καλυφθούν με αναπληρωτές».

Μέχρι και τις 11 Αυγούστου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας τον πίνακα με τον αριθμό θέσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που χρειάζεται.

Υπηρεσιακοί

διευθυντές

εκπαίδευσης

Στον πρόσφατο νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση πέρασε και τ θέμα των υπηρεσιακών διευθυντών εκπαίδευσης. Επομένως θα προκηρυχθούν θέσεις για να αναλάβουν οι υπηρεσιακοί διευθυντές εκπαίδευσης, μέχρι να γίνουν οι κρίσεις των διευθυντών που θ αναλάβουν κανονικά. Η θητεία των σημερινών διευθυντών εκπαίδευσης έχει λήξει και δόθηκε παραταση λόγω της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει και για τους διευθυντές σχολικών μονάδων.

Η θητεία των προσωρινών διευθυντών εκπαίδευσης θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021.

Εφημερίδα Θεσσαλία / Φώτης Σπανός