Η Μάγδα Πειστικού κατάγεται από την Σκόπελο και συγκεκριμένα το Κλήμα όπου γεννήθηκε ο πατέρας της. Τόσο η γιαγιά της Μαγδαληνή Κωνσταντάκη όσο και ο παππούς της Χρήστος Πιστικός γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο παλιό Κλήμα της Σκοπέλου.
Η ίδια έχει περάσει αρκετές από τις καλοκαιρινές της διακοπές στο οικογενειακό σπίτι στο Λουτράκι μαζί με τα ξαδέλφια της ενώ σε κάθε της επίσκεψη δεν ξεχνά να πραγματοποιήσει μια στάση στο γειτονικό εργαστήριο παρασκευής της σκοπελίτικης τυρόπιτας.

Μάλιστα σε πιο μικρή ηλικία η τότε ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου και φίλη της γιαγιάς της την εκπαίδευε στο τύλιγμα της τυρόπιτας. Ένα μεγάλο μέρος των οικογενειακών διακοπών της, η Μάγδα το περνούσε και στο Έλιος όπου τα ξαδέρφια της διατηρούν επιχειρήσεις έως και σήμερα.

Η Μάγδα Πειστικού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ από το Οxford Brookes University στην Οξφόρδη και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια εκπονεί το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε με άριστα την παιδαγωγική σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ.  Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στους τομείς του τουρισμού και του επισιτισμού σε Κολλέγια στο ΤΕΙ της Αθήνας και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (εξωτερικός συνεργάτης).  Κατέχει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων στα οποία έχει λάβει μέρος και ως ομιλητής.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως αρχισυντάκτης του περιοδικού Food Service ενώ πλέον συνεργάζεται με το simpossio news και το coffee magazine. Παράλληλα αποτελεί μέλος της κριτικής επιτροπής των Taste Olymp awards και κριτής του διεθνούς διαγωνισμού The Innovation in Politics.

Έχει βραβευθεί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδος για τη συνεισφορά της στην εγχώρια μαζική εστίαση και έχει διακριθεί ως το πρόσωπο του μήνα από το παρατηρητήριο τουρισμού.

Το 2018 βραβεύθηκε στα Greek Tourism Awards ως μέλος της ομάδας εργασίας της Unesco Πειραιώς & Νήσων για την δράση τους σε σχέση με την ενίσχυση της απασχόλησης των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη των προγραμμάτων τουρισμού και γαστρονομίας στο μητροπολιτικό Κολλέγιο