Μέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμος για χρήση ο επαρχιακός δρόμος Σκοπέλου – Αγνώντα

Μέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμος για χρήση ο επαρχιακός δρόμος Σκοπέλου – Αγνώντα που είχε υποστεί ζημιές από τις φετινές χιονοπτώσεις ενώ μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου-Γλώσσας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα συνάντηση των επαγγελματιών του νησιού και του δημάρχου με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων τους, καθώς δεν έχουν πάρει ούτε ακόμα ούτε ένα Ευρώ ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015.

Τα παραπάνω τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης. Όπως είπε η μια εργολαβία, ύψους 290.000 €, αφορά στην αποκατάσταση της ζημιάς στο Λιμνονάρι, η οποία σύμφωνα και με πρόσφατη ενημέρωση από τον εργολάβο και τον επιβλέποντα μηχανικό, βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. «Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα λύσει το πρόβλημα συγκοινωνίας με τον Αγνώντα. Οι Αγνωντιώτες αναγκάζονται να παίρνουν ταξί για να πάνε στα σπίτια τους», είπε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η δεύτερη εργολαβία της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορά στην αποκατάσταση αστοχιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015 στον επαρχιακό δρόμο, όπου γίνονται τοιχία αντιστήριξης, ασφαλτοστρώσεις, κλπ. «Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι», ήταν η δήλωσή του. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλούδη υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες σχετικά με την αποκατάσταση ζημιών στο νησί τόσο από τον χιονιά του περασμένου Ιανουαρίου, όσο και από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά οι χρηματοδοτήσεις έχουν τελειώσει. Ο δήμαρχος εκτιμά ότι απαιτείται ποσό 3 εκ. € για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φετινές χιονοπτώσεις και 1 εκ. €, για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του 2015.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων επιχειρηματιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, ο κ. Βασιλούδης τόνισε ότι δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση. Για το λόγο αυτό την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος, με το προεδρείο των επαγγελματιών της Σκοπέλου θα συναντηθούν με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων.