Σε πεδίο μεγάλων αντιπαραθέσεων τους τελευταίους μήνες έχει εξελιχθεί και το θέμα της διοίκησης και των οικονομικών του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Βιολέττας έχει αλλεπάλληλα αναφερθεί στα οικονομικά του Λιμενικού Ταμείου στο οποίο είναι Πρόεδρος ο κ. Πρεβεζάνος και Αντιπρόεδρος ο κ. Κωστόπουλος, κατηγορώντας τους για αδιαφάνεια και κακοδιοίκηση, ενώ κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου άφησε σαφή υπαινιγμό ότι θα υπάρξει λογοδοσία.

Όπως τονίζει ο ίδιος συνεχώς στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, έχει ζητήσει εγγράφως από το Μάρτιο, πολύ πριν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του κ. Πρεβεζάνου, αντίγραφα από τους ισολογισμούς και τα οικονομικά στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου από το 2016 ως σήμερα, αλλά η διοίκηση αρνείται εδώ και δύο χρόνια να τα δώσει στη δημοσιότητα, όπως και από το νόμο είναι υποχρεωτικό.

Άσκησε επίσης δριμεία κριτική και επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κυρίους Πρεβεζάνο και Κωστόπουλο και για τη γενική κακή κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι, αναφέροντας τις καθυστερήσεις στις αρχές καλοκαιριού με τις πλωτές εξέδρες, ότι εδώ και καιρό υπάρχει στάση πληρωμών για προμηθευτές και τονίζοντας κυρίως ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Το σίγουρα πρωτοφανές πάντως για τα χρονικά της Σκιάθου, είναι ότι ο κ. Βιολέττας ζήτησε ευθέως, χωρίς να πάρει απάντηση, τις παραιτήσεις των κυρίων Πρεβεζάνου και Κωστόπουλου από τις θέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον Δήμαρχο:

 «Κύριε Δήμαρχε, σας προτείνω έστω και τώρα στο τέλος της θητείας, να παραιτηθείτε από την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου και να την παραδώσετε σε κάποιον από τους συναδέλφους, γιατί απ’ ότι φαίνεται εσείς κι ο κ. Κωστόπουλος το έχετε διαλύσει».

Ο Δήμαρχος Σκιάθου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου ανέφερε πως προβλήματα έχει δημιουργήσει ο Καλλικράτης μεταξύ αυτών και στο Λιμενικό Ταμείο καθώς και οι λιγοστοί υπάλληλοι που δεν προλαβαίνουν να διεκπεραιώσουν τις αποφάσεις του Δήμου ενώ τους χαρακτήρισε και μονάκριβους. Τέλος παρέπεμψε τον κ. Βιολέττα στο μέλλον όταν πλέον θα γίνει ο απολογισμός του Λιμενικού Ταμείου