ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.
Εδώ και αρκετό καιρό διαπιστώνω με έκπληξη ότι η δημοτική παράταξη, της οποίας υπήρξα ιδρυτικό μέλος το 2014, απομακρύνθηκε από τις αρχές που είχαμε όλοι μαζί θέσει, με αποκλειστική ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις του ίδιου του Δημάρχου. Οι αποφάσεις του έχουν δημιουργήσει μια συνεχώς αυξανόμενη διαφοροποίηση από τις αρχικές βάσεις που είχαμε θεμελιώσει σε σχέση με στρατηγικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της Σκιάθου και με κύριες πολιτικές που χρειάζεται ο τόπος μας.

Αναφέρω ως παραδείγματα την επιμονή του Δημάρχου για ιδιωτικοποίηση του νερού της ύδρευσης της Σκιάθου και τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης, την πλήρη αδράνεια για νέες μελέτες έργων, τη διαχείριση της τουριστικής δραστηριοποίησης, στοιχεία πλήρως αντίθετα με τις δικές μου απόψεις για τη διοίκηση του Δήμου.

Επιπροσθέτως, οι διαφορετικές πεποιθήσεις μας για κύρια ζητήματα, όπως ο τρόπος διαχείρισης της καθημερινότητας και οι προτεραιότητες του Δήμου, οδηγούν σε περαιτέρω ασυμφωνία. Το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο με το Δήμαρχο επικεφαλής στο σύνολο των Νομικών Προσώπων του Δήμου είναι κι αυτό εκ διαμέτρου αντίθετο με τη σύγχρονη αντίληψη ομάδων διοίκησης με βάση την υποκίνηση, την καθοδήγηση και υποστήριξη, στα οποία βασίζεται σήμερα η ιδιωτική και δημόσια διοίκηση, στοιχεία με τα οποία πορεύτηκα με
επιτυχία στα τρία χρόνια παραμονής μου στη θέση του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου.

Κυρίως όμως, η πολιτική στάση του Δημάρχου στην υπόθεση του Τσουγκριά, η οποία εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, μεταβάλλει τα ηθικά δεδομένα με τα οποία αρχικά συμπλεύσαμε το 2014 προς αυτήν την αυτοδιοικητική θητεία, μεταβολή η οποία βρίσκεται μακριά από τα προσωπικά μου όρια ηθικής και κανονικότητας, σύμφωνα με τα οποία πορεύτηκα ως σήμερα και σκοπεύω να πορευτώ και στο μέλλον. Αναφέρομαι φυσικά στο
γεγονός ότι τα νέα δεδομένα από την Έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους είναι πολύ επιβαρυντικά για τη μισθώτρια του δημοτικού χώρου και ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τη μόλυνση του περιβάλλοντος του Τσουγκριά.

Για τους λόγους αυτούς, με βάση το άρθρο 66 του Ν.3852/2010, σας δηλώνω ότι από τη στιγμή αυτή επισήμως θέτω τον εαυτό μου ως Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, προκειμένου έστω και με αυτή την κίνηση μου να αφυπνιστεί ο Δήμαρχος και να πράξει τα αυτονόητα για το καλό του Δήμου, της Σκιάθου, των Σκιαθιτών.

Θα συνεχίσω για τον υπολειπόμενο χρόνο της αυτοδιοικητικής αυτής περιόδου να υπηρετώ τη Σκιάθο, να τιμώ και να εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη δημοτική και δημόσια ζωή τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη του συνδυασμού -εκλεγμένα και μη- για τη στήριξη και τη συνεργασία στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν και τους διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνω πιστός στις αρχές που όλοι μαζί θέσαμε το 2014 κατά τη δημιουργία αυτής της δημοτικής παράταξης.

Θα συνεχίσω χωρίς δισταγμό να προσφέρω τη βοήθεια μου, όπου κι όποτε υπάρχει ανάγκη ή ζήτημα που απασχολεί τους Σκιαθίτες, τη Σκιάθο και τον Δήμο, πάντα με ανιδιοτέλεια κι αυταπάρνηση. Ως ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται κι αγαπάει τον γενέθλιο τόπο του, δε θα πάψω στιγμή να στηρίζω όποια απόφαση της Δημοτικής Αρχής που προκρίνω ως ωφέλιμη για τον τόπο και να στηλιτεύω όποια θεωρώ ότι είναι επιζήμια, και τώρα και στο μέλλον._