Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου αναγνώστηκε το ερώτημα της Παράταξης για τις εξελίξεις στο Πρώην Ξενία. Στο ερώτημά μας απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Τσανάκας, όπου στην ουσία παραδέχτηκε αυτό που ξέρουν όλοι, ότι η ελεύθερη πρόσβαση στα Αμπελάκια, στη Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα έχει αποκοπεί από τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μάλιστα μας γνωστοποίησε δύο επιστολές του Δημάρχου προς τον επιχειρηματία, με ημερομηνία 16/9/2019, που ζητά να φύγουν οι μπάρες.

Ο κ. Τσανάκας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μας, ότι στην περιοχή της Μπανάνας έχουν γίνει πολεοδομικές παραβάσεις. Κουβέντα όμως δεν έγινε για τις καταγγελίες μας για τα ξεραμένα δέντρα, για τις ενέργειες που θα διενεργήσει ο Δήμος για να διαπιστωθεί το περιεχόμενο των αγωγών που καταλήγουν στη θάλασσα, στην παραλία Αμπελάκια.

Θα έλεγε κανείς ότι ίσως πραγματικά η καινούρια Δημοτική Αρχή να μην γνωρίζει και να θέλει χρόνο να πράξει τις απαιτούμενες ενέργειες, όμως έρχονται οι ίδιες ενέργειες του Δημάρχου κ. Τζούμα να μας διαψεύσουν.

Σε έγγραφο με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2019 μία Μ.Κ.Ο με την επωνυμία CISD, την οποίας ιδρυτικό μέλος είναι ο Δήμαρχος Σκιάθου, καταγγέλλει σε μία σειρά φορείς όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατόπιν παρέμβασης του Δημάρχου Σκιάθου, σημαντικές περιβαλλοντικές παραβάσεις. Στο έγγραφο που γνωστοποιήθηκε σε Δήμο Σκιάθου, Περιφέρεια Θεσσαλίας και αλλού, αναφέρεται επί λέξει:

“Περισσότερες από 40 κουκουναριές αποψιλώθηκαν αφού πρώτα ξεράθηκαν, ενώ στην παραλία Αμπελάκια διαμορφώθηκε αυλάκι από όπου μόνιμα υπάρχει ροή λυμάτων “.

Στο σχετικό έγγραφο, εκτός από φωτογραφίες ξεραμένων δέντρων που έχουν δημοσιοποιηθεί από την Παράταξή μας από καιρό, υπάρχει και μία ανάλυση νερού από τον αγωγό στα Αμπελάκια από ιδιωτικό εργαστήριο, όπου πιστοποιεί ότι γίνεται ροή λυμάτων προς την παραλία. Ενδιαφέρον έχει η ημερομηνία των αποτελεσμάτων του δείγματος, 9 Αυγούστου 2019, δηλαδή εδώ και σχεδόν δύο μήνες ο Δήμαρχος γνωρίζει ότι στην περιοχή πέφτουν λύματα, σύμφωνα με το εργαστηριακό δείγμα και το αποσιωπεί, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τη στάση του, καθώς εκατοντάδες λουόμενοι που δεν το γνωρίζουν, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, συνεχίζουν να κάνουν μπάνιο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Βέβαια με τους χειρισμούς του Δημάρχου από τα σύννεφα δεν πέσαμε, καθώς προεκλογικά είχαμε καταγγείλει ότι η συγκεκριμένη εταιρία που δραστηριοποιείται στην περιοχή εμφανίζεται, έως και σήμερα, ως χορηγός/υποστηρικτής του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Σκιάθος”, που πρόεδρος μέχρι πρότινος ήταν ο Δήμαρχος κ. Τζούμας. Δηλαδή, ενώ από το 2017 γνωρίζει τις καταστροφές που γίνονται στην περιοχή, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, παρόλα αυτά συνέχιζε να δέχεται χορηγία/υποστήριξη από την συγκεκριμένη εταιρεία. Δημοσιεύματα τοπικών μέσων, χωρίς ο ίδιος να τα διαψεύδει, τον τοποθετούν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο στις 6 Αυγούστου 2019 σε συνάντηση με τον μεγαλοεπιχειρηματία, σε καλό κλίμα, για συζητήσεις σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας (αντιγράφουμε από το δημοσίευμα) και ενώ στις 5 Αυγούστου έχει στα χέρια του δείγμα απο τον αγωγό στα Αμπελάκια,όπως προκύπτει επίσης από το έγγραφο της χημικής ανάλυσης! Δημιουργείται λοιπόν η απορία: μήπως πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις κρύβονται άλλου τύπου συμφέροντα και ανταγωνισμοί;

Ζητάμε άμεσα:

  • Να γίνει έλεγχος στους αγωγούς, να σταματήσει η περιβαλλοντική μόλυνση!
  • Να αποκατασταθούν τα ξεραμένα πεύκα!
  • Να ανοίξει ΤΩΡΑ η πρόσβαση στις παραλίες Αμπελάκια, Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα!
  • Να γίνει έλεγχος σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος

Καλούμε το λαό της Σκιάθου σε ξεσηκωμό! Να μην επιτρέψει να παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη του με σκοπό την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νησιού και του φυσικού του πλούτου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου παλεύει για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου στο νησί, δεν συμμετέχει σε ενδεχόμενους ανταγωνισμούς και παζάρια πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ το περιβάλλον και η υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Έχει τεράστιες ευθύνες η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Πρεβεζάνου και ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος , που πριν μερικές μέρες μέσω ραδιοφώνου φρόντισε να μας ενημερώσει ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές παραβάσεις, αλλά ότι δεν υπάρχουν και μπάρες στην περιοχή!

Οι παρατάξεις του κ. Πλωμαρίτη και του κ. Διολέττα είναι οι τελευταίες που δικαιούνται να μιλούν, καθώς αμφότεροι οι επικεφαλής συμμετείχαν στην Τοπική Διοίκηση, ο μεν ως Αντιπεριφερειάρχης του κ. Αγοραστού και ο δε στην Δημοτική Αρχή του κ. Πρεβεζάνου κατά τη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης της περιοχής.

Ευθύνες έχει και η τωρινή Δημοτική Αρχή, η οποία στην ουσία και απέκρυπτε στοιχεία που γνώριζε και αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις κρύβεται πίσω από ΜΚΟ και καταγγελίες στο ΣΤΕ, βγάζοντας την ουρά της απέξω.

Συμπλέουν όλοι με την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την παράδοση άνευ όρων του δημόσιου πλούτου στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι υπέρμαχοι των “επενδύσεων” fast track, και της εμπορευματοποίησης του δικαιώματος στον τουρισμό, που φέρνουν περισσότερα κέρδη για τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά φτώχεια και χρεοκοπίες για το λαϊκό εισόδημα και καταστροφή για το περιβάλλον και την υγεία.