Θλίψη προκαλεί η ενέργεια Λιμενικού Αρχικελευστή  του Λιμεναρχείου Βόλου να βεβαιώσει παράβαση σε υπήκοο του Μπακλαντές χωρίς λόγο. Συγκεκριμένα ο αλλοδαπός υπήκοος κάτοικος Σκιάθου είχε μεταβεί στο Βόλο για να ανανεώσει την άδεια διαμονής του και να μεταβεί στην Σκιάθο με το πλοίο που αναχωρούσε στις 15.00 .Μόλις ανέβηκε στο πλοίο με το εισιτήριο του για Σκιάθο στις 14:45  ο Λιμενικός κάνοντας επίδειξη δύναμης στους λιγοστούς επιβάτες κατέβασε από το πλοίο τον αλλοδαπό χωρίς λόγο  τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Βόλου.

Εκεί του σχημάτισε Δικογραφία με μηνυτήρια αναφορά που απεστάλη στον Εισαγγελέα Βόλου  και του βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο 200 ευρώ για παρ’ εμπόριο ότι δήθεν πουλούσε πράγματα μέσα στο λιμάνι επειδή μέσα στα πράγματα του ευρέθησαν μερικά βραχιόλια χειροποίητα και ρολόγια. Χωρίς να έχει καταληφθεί να φέρει πράγματα ή να έχει προσεγγίσει κάποιον από τους λιγοστούς επιβάτες που ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με το πλοίο για Σκιάθο Σκόπελο

Ο αλλοδαπός έντρομος επικοινώνησε με το Δικηγόρο του αφού δέχτηκε και την επίπληξη από τον Λιμενικό γιατί να επικοινωνήσει με το Δικηγόρο του. Καθ όλη την διάρκεια του περιστατικού κυριάρχησε ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο πρόσωπο του αλλοδαπού ο οποίος μη γνωρίζοντας τα δικαιώματα του σε μια Δημοκρατική κοινωνία υπέστη αυτή τη συμπεριφορά από ένα δημόσιο όργανο με αποτέλεσμα να χάσει το πλοίο για την Σκιάθο και να διαμείνει στο Βόλο μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να της διαμονής του και της διατροφής του.

Ήδη ο αλλοδαπός υπήκοος θα απευθυνθεί στο συνήγορο του Πολίτη και στίς αρμόδιες αρχές

πηγή: astratv.gr