Του Θοδωρή Τζούμα / www.skiathoslife.gr 

Άνοιξε από σήμερα επίσημα η πλατφόρμα Υποβολής Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μπουν και να δηλώσουν την αίτηση συμμετοχής τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Όπως, μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του Λυκείου Σκιάθου Λεωνίδας Τζαβαλιάς, τα μαθήματα εξ αποστάσεως έχουν ξεκινήσει στην Γ’ Τάξη Λυκείου με μαθήματα των τριών κατευθύνσεων ( Θετικών, Οικονομικών, Θεωρητικών Σπουδών ).

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ κ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΑΒΑΛΙΑΣ ΣΤΟ SKIATHOSLIFE.GR ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

Ο κ. Τζαβαλιάς, μας διαβεβαίωσε, ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία λειτουργεί χωρίς κάποιο τεχνικό πρόβλημα και οι μαθητές συνδέονται με ευκολία.
Βέβαια, μας τόνισε ότι ένα σημαντικό μέρος των μαθητών δεν έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τα εξ αποστάσεως μαθήματα, γιατί δεν διαθέτει WiFi internet. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως μπορέσει ο Δήμος Σκιάθου να μεριμνήσει γι’ αυτά τα παιδιά με κάποια προσωρινή παροχή WiFi internet στα σπίτια τους για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Σχετικά με την 1η και 2η Τάξη Λυκείου δεν έχει σταλεί κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής για την λειτουργία εξ αποστάσεως μαθημάτων.
Σε αβέβαιη κατάσταση βρίσκεται και η ολοκλήρωση της Σχολικής Χρονιάς, καθώς μας μετέφερε τους ενδοιασμούς του ο κ. Τζαβαλιάς, για το αν θα ολοκληρωθεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια ή θα παρατεθεί μέχρι τον Ιούλιο.

Σύμφωνα, με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι αρκετά πιθανό και κοντινό το ενδεχόμενο οι Πανελλήνιες 2020 να μεταφερθούν τελικά για τον Σεπτέμβριο 2020.