Απάντηση έδωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λευτέρης Βιολέττας στην ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο οποίος έκανε πλέον σαφές ότι δεν θα υπάρξει «ούτε σταγόνα αύξησης στα τέλη του νερού».

Συγκεκριμένα με γραπτή επιστολή του προς το SL ο κ. Βιολέττας αναφέρει τα εξής:

Σε σωστή κατεύθυνση η υποχώρηση του κ. Πρεβεζάνου στο θέμα της αύξησης στα τέλη του νερού, μετά την δημόσια παρέμβασή μου και τις αντιδράσεις όλου του κόσμου.

Τώρα θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να επιστρέψει τη ΔΕΥΑΣ στα ευρωπαϊκά προγράμματα που την είχα εντάξει, ώστε να καλύψει το πρόβλημα των εσόδων που δημιούργησε.

Φυσικά είναι πολιτικό και θεσμικό ατόπημα να «πετάει το μπαλάκι» της αύξησης στους υπηρεσιακούς παράγοντες, λέγοντας ότι το Οικονομικό τμήμα έκανε την εισήγηση, την ώρα που η απόφαση που έχει δημοσιευθεί και φέρει την υπογραφή του ίδιου αναφέρει ότι: «ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ πήρε το λόγο και εισηγήθηκε την αύξηση του τέλους από 65% σε 85%…»

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ είναι εκεί για να καταγράφουν τα προβλήματα, ενώ ο Πρόεδρος και το ΔΣ έχουν την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να βρουν λύσεις και πολιτικές, γι αυτό άλλωστε μόνο αυτοί ψηφίζονται και ψηφίζουν.

Αφού λοιπόν ψηφίστηκε η αύξηση ο κ. Πρεβεζάνος βλέποντας τις σφοδρές αντιδράσεις όλων μας δηλώνει τώρα ότι, τάχα, δεν είχε πρόθεση να εγκρίνει την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε δώσει εντολή να αποσυρθεί.

Αν είναι έτσι, δηλαδή, σαν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ εισηγήθηκε και ψήφισε να γίνει αύξηση και σαν Δήμαρχος είχε αποφασίσει να μην ψηφιστεί η αύξηση στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν δεν ήθελε τάχα να κάνει αύξηση τελών, γιατί ο ίδιος την εισηγήθηκε αρχικά; γιατί ο ίδιος την ψήφισε στη ΔΕΥΑΣ; γιατί ο ίδιος την έβαλε ως θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου;

Αναρωτιέμαι ακόμη, γνώριζαν άραγε τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ, ότι ο κ. Πρεβεζάνος τους πρότεινε να ψηφίσουν την αύξηση ενώ είχε σκοπό μετά να τους «αδειάσει» ακυρώνοντας την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο κι εκθέτοντάς τους στην κοινωνία της Σκιάθου;

Ας μη σπεύδει ο κ. Πρεβεζάνος να κατηγορήσει εμένα για παραπληροφόρηση, μιας και είναι γνωστό ότι το στοιχείο του είναι η παραπλάνηση. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν προσωπικά χρειάζεται να «παραπληροφορήσω» τον κόσμο της Σκιάθου για να στέκεται όρθιος απέναντι σε τέτοιες κακές αποφάσεις, τότε θα το ξανακάνω με υπερηφάνεια.