Η παράταξή μας όλο το τελευταίο διάστημα έχει δώσει μάχη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα της λεγόμενης τουριστικής και “αειφόρου” ανάπτυξης. Αναδείξαμε με στοιχεία τις ανεπαρκείς κινήσεις και “δράσεις”,  κατά τα άλλα, της Δημοτικής Αρχής για το μεγάλο πρόβλημα με την επένδυση στα Αμπελάκια – Μπανάνα. Δεν μας κάνει εντύπωση που ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά να καταδικάσει τις ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Παράλληλα καλέσαμε και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση, πράγμα που από ότι φαίνεται συνειδητά δεν κάνουν.

Για ακόμη μία φορά καταγγέλλουμε στους Σκιαθίτες  με στοιχεία από φωτογραφίες αλλά και δική μας αυτοψία αγωγούς με άγνωστο και ενδεχομένως επικίνδυνο περιεχόμενο για τη Δημόσια Υγεία στη Λίμνη του Αγίου Γεωργίου. Αληθεύει ότι γνωρίζει προσωπικά ο Δήμαρχος το πρόβλημα στην περιοχή;

Στην παραλία της Τζανεριάς αγωγός που ήρθε στην επιφάνεια λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας. Τι αδειάζει αυτός ο αγωγός στη θάλασσα;

Ο αγωγός στα Αμπελάκια που αποδεδειγμένα με στοιχεία, που ο Δήμαρχος αλλά και πολίτης μας έφεραν στη δημοσιότητα, και εδώ και πολλούς μήνες γνωρίζουμε ότι είναι λύματα, έχει ελεγχθεί;

Καλέσαμε και τη Δημοτική Αρχή αλλά και τις άλλες παρατάξεις να πάρουν θέση για τη νέα μεγάλη επένδυση που δρομολογείται για την Αγία Ελένη. Τηρούν σιγή ιχθύος.

Χτες το απόγευμα, φωτογραφίες με φορτηγά να φορτώνουν κομμένες Κουκουναριές ήρθαν ξανά στα χέρια μας. Φαίνεται ότι πάνω στην αναμπουμπούλα του “κορονοϊού” βρήκε την ευκαιρία ο επιχειρηματίας να ξεμπερδέψει μια και καλή με το δάσος.

Χορτάσαμε με “ενέργειες” της Δημοτικές Αρχής για τα μάτια του κόσμου. Οι υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η άναρχη τουριστική ανάπτυξη που επικροτούν με τις πολιτικές που ακολουθούν η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου φέρνουν κέρδος για τα μεγάλα ξενοδοχειακά και τουριστικά κεφάλαια. Το καθεστώς “all inclusive” που φέρνουν δεν έχει κανένα όφελος για τους μικρομεσαίους στην εστίαση, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα εμπορικά καταστήματα.

Η κουβέντα που γίνεται περί “νομιμότητας” δεν έχει καμία αντικειμενική βάση. Οι νόμοι αλλάζουν και καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου, εν μέσω μίας νύχτας εάν χρειαστεί. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα αστικά δικαστήρια, χωρίς να όμως καταδικάζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν γίνει.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος μόνο ως δυσφήμιση θα λειτουργήσει για το νησί μας και θα ισοπεδώσει τον τουρισμό, που τόσο επικαλούνται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο θα φέρει τα παραπάνω θέματα με ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ίδιο θα κάνει και στην Περιφέρεια. Ήδη έχει δρομολογηθεί ερώτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Καλούμε όλους τους Σκιαθίτες σε επαγρύπνηση. Μόνο με την κινητοποίησή μας θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση!

Καταδίκη της “αναπτυξιακής” πολιτικής που θέλει τα δάση μας καυσόξυλα στη μηχανή των μεγαλοξενοδόχων

Αρκετά με τη μόλυνση των θαλασσών και των λιμνών μας! Θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο κόσμο και όχι στα “μαυρόνερα” των καπιταλιστών!