Μπορεί η πιο απλή και εύκολη συνταγή για λαζάνια φούρνου να είναι και η νοστιμότερη; Και φυσικά μπορεί! 

Υλικά για 10 μερίδες:

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο AGRA
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
350 γρ. κιμάς ανάμεικτος
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο AGRA
1 πρέζα πάπρικα τριμμένη AGRA
150 ml κόκκινο κρασί AGRA
500 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια (κονσέρβα) SPAR
2 κουτ. σούπας αλεύρι SPAR
2 κουτ. σούπας βούτυρο
500 ml γάλα SPAR
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
500 γρ. λαζάνια, χωρίς προβράσιμο
100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
λάδι, για το σκεύος

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για άλλα 10-15 λεπτά.
Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δέσει με το βούτυρο. Σβήνουμε με το γάλα. Αφήνουμε την μπεσαμέλ να πάρει μια βράση ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα σε πυρέξ που έχουμε αλείψει με λάδι. Προσθέτουμε εναλλάξ στρώσεις από λαζάνια, κιμά και μπεσαμέλ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε τα λαζάνια με τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Τα ψήνουμε σκεπασμένα στον φούρνο στους 180 ° (στον αέρα 160 °C) για περίπου 20 λεπτά. Τα σιγοψήνουμε ξεσκέπαστα για άλλα 10 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί τουλάχιστον 30′ πριν το κόψουμε, σερβίρουμε και το συνοδεύουμε με φρεσκοκομμένη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!