Λάρισα – Αγιόκαμπος : Αρτοποιός κατασκεύασε λαγάνα που έχει μήκος 3 μέτρα και ζυγίζει 65 κιλά

Λαγάνα μήκους τριών μέτρων και 65 κιλών δεσπόζει στη βιτρίνα του αρτοποιείου του Βαγγέλη Καρδάρα στον Αγίοκαμπο της Λάρισας, Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017. Από παράδοση, ο κ. Βαγγέλης Καρδάρας κατασκευάζει μεγάλες λαγάνες, φέτος όμως είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, καθώς χρειάστηκε περίπου 60 κιλά αλεύρι. Όσο για το ψήσιμο της δεν ήταν εύκολη η διαδικασία, αφού για να την βάλει στον φούρνο αναγκάστηκε να τη χωρίσει στη μέση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ STR

Όταν μπαίνει κάποιος σήμερα Καθαρά Δευτέρα στο αρτοποιείο του Βαγγέλη Καρδάρα στον Αγίοκαμπο της Λάρισας για να αγοράσει την παραδοσιακή λαγάνα, αυτό που αντικρίζει δεν το πιστεύει.

Ο λόγος είναι πως στη βιτρίνα του καταστήματος δεσπόζει από χθες μια λαγάνα- γίγαντας. Η λαγάνα που κατασκεύασε ο Βαγγέλης Καρδάρας φέτος δεν έχει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία μέτρα μήκος και ζυγίζει περίπου 65 κιλά!

Από παράδοση ο κ. Βαγγέλης κατασκευάζει μεγάλες λαγάνες. Φέτος όμως είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, καθώς για να την φτιάξει χρειάστηκε περίπου 60 κιλά αλεύρι.
Όσο για το ψήσιμο της λαγάνας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν ήταν εύκολη η διαδικασία, αφού για να την βάλει στον φούρνο αναγκάστηκε να την χωρίσει στην μέση.
Οι πελάτες πάντως που μπαίνουν στο κατάστημα, μένουν εντυπωσιασμένοι από το μέγεθος της λαγάνας και συγχαίρουν τον κ. Βαγγέλη για την επιτυχία του…