Το δεύτερο κύμα COVID- 19 σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ασθένειες και την εποχική γρίπη έχει επιφέρει τεράστια πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τους εργαζόμενους τους.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει τη βούληση να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού, να αυξήσει τις ΜΕΘ, ώστε να υπάρξει και η απαιτούμενη αποσυμπίεση του ΕΣΥ, να προβεί σε ευρεία χρήση δωρεάν τεστ για αποτελεσματικό  έλεγχο της εξάπλωσης της Πανδημίας.

Ο κλάδος των νοσηλευτών και νοσηλευτριών, βρισκόταν και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καλούνται για δεύτερη φορά να ανταποκριθούν σε εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Επειδή οι νοσηλευτές-τριες διαχρονικά σηκώνουν μεγάλο βάρος για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών υγείας και πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση των διαχρονικών αδικιών Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση με την οποία ζητούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών για την κάλυψη των  αναγκών του συστήματος υγείας. Επιπλέον ρωτούν εάν θα δοθούν κίνητρα στους Έλληνες νοσηλευτές που εργάζονται στο εξωτερικό, ώστε να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα και εάν είναι προγραμματισμένη η καταχώρηση των Νοσηλευτικών Τμημάτων που ήδη λειτουργούν στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων και η παροχή του επιδόματος θέσης ευθύνης στους Τμηματάρχες.