Σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση και Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο για την ανάγκη παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ στους ΟΤΑ, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σκιάθου.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ απασχολούνται σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας συμβασιούχοι υπάλληλοι με διάφορες ειδικότητες.

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στην Ερώτησή του επισημαίνει την τοπική ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα και υπογραμμίζει την προσωπική δέσμευση του Διοικητή του ΟΑΕΔ για συνέχισή του στους ΟΤΑ και το 2020.

Επειδή όμως επίκειται η λήξη των υπαρχουσών συμβάσεων ωφελουμένων, όπως στη περίπτωση του Δήμου Σκιάθου, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς την άμεση παράταση του προγράμματος προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες.