Κρατάμε αποστάσεις από τη σύγχυση και τα κακώς κείμενα / του Κωνσταντίνου Βαϊτσαρά

  Αντιλαμβάνομαι όπως όλοι μας την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα αλλά και όλος ο κόσμος τον τελευταίο καιρό και που πραγματικά ζούμε δύσκολες και όχι απλά πρωτόγνωρες στιγμές και πως είναι ώρα να είμαστε μαζί αλλά και να κρατάμε αποστάσεις καθώς ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ .Συγχρόνως όμως βλέπω και διαβάζω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν εκτροχιαστεί συνεισφέροντας στο άγχος αλλά και στη διαστρέβλωση της αλήθειας  , κυρίως όμως να αξιώνουν αυτή την περίοδο για προσωπικό τους όφελος και όχι το Κοινωνικό σύνολο .

  Διαβάζω αλλά και δέχομαι αρκετά μηνύματα που έχουν ως αποδέκτη επαγγέλματα παραϊατρικής ή και εναλλακτικής φύσεως ή όπως νόμιμα λέγονται (το πως αναφέρονται σωστά θα σας το αναλύσω παρακάτω ) επιτεθέντας προς του επαγγελματίες που δικαιωματικά έχουν σπουδάσει σε ΙΕΚ , ιδιωτικά κολέγια κλπ σχολές που  νόμιμα κατέχουν την εργασία τους πληρώντας όλους τους φόρους και τις προϋποθέσεις του κράτους , όπως εναλλακτικοί θεραπευτές , Θεραπευτές μάλαξης κλπ όπου κυρίως αυτή την περίοδο πλήττονται οικονομικά λόγω των περιορισμών που υπάρχουν αλλά και των μετακινήσεων .

  Αρκετοί όλη αυτή την Περίοδο με καλείται ζητώντας βοήθεια αλλά και συζητώντας την υπάρχουσα κατάσταση κυρίως όμως το αν εργάζομαι , αν προσφέρω τις υπηρεσίες μου .

  Με βασικό γνώμονα και σύνθημα μας αυτό που έχουμε ως αρχή << Νοιαζόμαστε για την υγεία σας >>  προσπαθώ αυτές τις μέρες να εξυπηρετήσω Τηλεφωνικά και με βάσει τους κανόνες που διέπουν τους νόμους τους κράτους αλλά και τους περιορισμούς να μιλήσουμε με αλήθειες .

  Τις παρακάτω πληροφορίες που θα παραθέσω ας τις εξετάσουν ορθά πριν μιλήσουν , πρώτα απ όλα οι κατακριτές μας που πραγματικά είναι ελάχιστοι και γνωρίζουν ποιοι και που ο κόσμος γελάει με τι ασχολείται ο κάθε ένας ,  αλλά και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Εναλλακτικών Θεραπειών , αλλά και οι σύλλογοι ή φορείς ή ομοσπονδίες που δυστυχώς δεν έχουν ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που πληρώνουν τα μέλη αφού δεν δίνουν καμία πληροφορία και καμία προάσπιση του επαγγέλματος μας .

  Οι αλήθειες

  1η αλήθεια . Οι Υπηρεσίες εναλλακτικών Θεραπειών – ΕΥ ΖΗΝ – Κωνσταντίνος Βαϊτσαράς

  Έχουν ως Κύριο ΚΑΔ 869019 Άλλες υπηρεσίες που αφορούν την ανθρώπινη υγεία π.δ.κ.α. και όπου πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και χρειάζονται στήριξη

  (το σχετικό link του Υπουργείου Οικονομικών)

  http://www.odigostoupoliti.eu/koronoios-oi-kad-epicheiriseon-pou-plittontai-kai-dikaiountai-stiriksi/

  2η αλήθεια . Οι Υπηρεσίες εναλλακτικών Θεραπειών – ΕΥ ΖΗΝ – Κωνσταντίνος Βαϊτσαράς

  με ΚΑΔ 869019 Άλλες υπηρεσίες που αφορούν την ανθρώπινη υγεία π.δ.κ.α. και όπου πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού ΔΕΝ είναι στην λίστα με τα καταστήματα που έκλεισαν από 18-03-2020 .

  (το σχετικό link του Υπουργείου Οικονομικών)

  http://www.odigostoupoliti.eu/koronoios-analytika-me-kad-ta-katastimata-pou-kleinoun-apo-18-03-2020/

  3η αλήθεια . ΔΕΝ εξυπηρετούμε με γνώμονα πάντα τις ορθές οδηγίες και των μέτρων προφύλαξης , καθώς γνωρίζοντας πλήρως την κατάσταση και στο ενδεχόμενο να είναι φορέας του ιού α συμπτωματικός πελάτης , να υπάρξει εξάπλωση αλλά και ακολουθώντας τις οδηγίες του κράτους .

  4η αλήθεια . Οι αναρτήσεις που δημοσιεύουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που τροφοδοτούνται από  την επίσημα ιστοσελίδα μας www.efzin.org , είναι φιλτραρισμένες και εγγεγραμμένες από έγκριτους καθηγητές αλλά και βιβλιογραφίες που μπορεί ο κάθε ένας να ανατρέξει .

  5η αλήθεια . Οι εναλλακτικές θεραπείες όπου υπάγονται οι τεχνικές που πραγματοποιούνται όπως χειροπρακτική , μάλαξη , βοτανοθεραπεία , AYURVEDA , Παραδοσιακή και συμπληρωματική Ιατρική κλπ έχουν όνομα , από το τέλος του 2019 , Ο Παγκόσμιος Οργανισμός στην έκθεση του WHO GLOBAL REPORT ON TRADITIONAL AND COMPLEMETARY MEDICINE 2019 , αναγνώρισε ως μοναδική αναφορά στις εναλλακτικές θεραπείες τον όρο ,όπου στα ελληνικά μεταφράζεται ως ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ .

  Είμαι υπέρ της συζήτησης και της εξεύρεσης λύσης χωρίς να προσβάλουμε κανέναν είτε με αναρτήσεις είτε με Βίντεο αλλά κυρίως με αφελείς κινήσεις που προκαλούν περισσότερη σύγχυση , για τον λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός .

  Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω πως πάντα θα είμαι δίπλα σας με δράσεις αλλά και υπηρεσίες που προάγουν την υγεία αλλά κυρίως το καλό που μπορεί ο κάθε ένας να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με οποιαδήποτε πράξη ή δραστηριότητα .

  Αξίζει να αναφέρω ότι στον πρώτο χρόνο λειτουργείας , έχω προσφέρει αφιλοκερδώς ή και με το ελάχιστο κόστος τις υπηρεσίες μου σε ανθρώπους που υστερούν των βασικών βιοποριστικών πόρων , ΔΩΡΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ σε αθλητές και Συλλόγους όπου η συμφωνία μας ήταν να μην γίνει αναφορά καθώς ο εθελοντισμός είναι βουβός αλλά κυρίως αθόρυβος , σε κάθε του Μορφή , από την Αρχή του 2020 γνωρίζετε με ανάρτησή μας ότι μέρος των εσόδων από τις συνεδρίες θα προσφερθούν στο τέλος του έτους στην Κιβωτό του Κόσμου , και πολλά άλλα που δεν θα θέλα να αναφερθώ  .

  Τέλος αυτή την περίοδο σκέφτομαι και αφουγκράζομαι τρόπους αποσυμφόρησης απ’ όλη αυτή την κατάσταση μόλις περάσει η κρίση που ζούμε , και που ήδη οργανώνεται και σύντομα θα ανακοινωθεί .

  Ευελπιστώ στο ότι ο κάθε ένας γνωρίζοντας την αλήθεια αλλά και την πραγματική έννοια της στήριξης , θα έχει την αγάπη και ευγενή κίνηση να προσφέρει σε κάθε έναν που θα χρειαστεί πρώτα απ όλα συνεργασία και έπειτα υποστήριξη στην τοπική αγορά .

  Με εκτίμηση

  Κωνσταντίνος Βαϊτσαράς

  ΕΥ ΖΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ