Πρόκειται για τον γιο της 38χρονης που νοσεί από τον Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης. Κρούσμα και στην Αθήνα από άτομο που ταξίδεψε από τη Βόρεια Ιταλία

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον γιο της 38χρονης που νοσεί από τον Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης. Επίσης εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα σε γυναίκα η οποία είχε επίσης ταξιδέψει σε πληγείσα περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Περισσότερα στοιχεία για την ηλικία ή το χρόνο του ταξιδιού της συγκεκριμένης γυναίκας δεν έγιναν γνωστά. Θα υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών και της συγκεκριμένης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε πως η 38χρονη διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως ανακοινώθηκε, όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη – φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες – θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ.. Τσιόδρα δεν υπήρξε υψηλού κινδύνου επαφή του παιδιού καθώς δεν είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα , ενώ την Τρίτη είχε πάει εκδρομή. Όμως θα γίνουν έλεγχοι σε κάποια παιδιά.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δημοσίων εκδηλώσεων που αφορούν στο Καρναβάλι.