Οι Βρετανοί γυρνούν την πλάτη στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης 

Απείθαρχοι είναι οι Βρετανοί που ξεχύθηκαν χθες στις παραλίες για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Όχι απλά δεν τήρησαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Λονδίνου -εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊού– αλλά το παράκαναν κιόλας.

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από διάφορες παραλίες της Γηραιάς Αλβιώνας θυμίζουν Σαββατοκύριακα με καύσωνα, με τους λουόμενους να γράφουν στα… παλαιότερα των υποδημάτων τους τις οδηγίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της νόσου.

britain2
Δίχως να ανησυχούν για την υγεία τους, οι λουόμενοι ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, όπως άλλωστε δείχνουν οι εικόνες από την παραλία του Μπόρνμουθ αλλά και του Μπράιτον.

Οι Βρετανοί δείχνουν να μην φοβούνται την νόσο Covid-19, γυρνώντας την πλάτη στα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δεν έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα.

britain3

Από την 4η Ιουλίου, η πρόβλεψη για τήρηση απόστασης δύο μέτρων θα μειωθεί σε τήρηση απόστασης μεγαλύτερης του ενός μέτρου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα η κυβέρνηση Τζόνσον.

Επίσης, από τις 4 Ιουλίου δύο νοικοκυριά θα μπορούν να συναντώνται και να διαμένουν σε ένα σπίτι, ενώ θα επαναλειτουργήσουν εστιατόρια και παμπ, τα κομμωτήρια, οι χώροι λατρείας, όπου θα μπορούν να γίνονται οι λειτουργίες και οι γάμοι, με συγκέντρωση μέχρι 30 ατόμων, τηρουμένων των απαιτούμενων αποστάσεων.

britain4

Τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ θα μπορούν να δέχονται επισκέπτες, όπως επίσης τα μουσεία, οι γκαλερί και οι κινηματογράφοι.

Κλειστά θα παραμείνουν προς το παρόν τα γυμναστήρια και οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας και ομορφιάς, ενώ τα θέατρα, οι χορωδίες και οι ορχήστρες θα λειτουργούν – αλλά όχι για παραστάσεις.

britain