ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΚΛΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ | τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος |

 

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  επισημαίνοντας  τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που παρατηρούνται σε Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Το Νηπιαγωγείο στο Κλήμα Σκοπέλου παραμένει κλειστό εδώ και αρκετές εβδομάδες λόγω άδειας της νηπιαγωγού. Ως εκ τούτου, οι δέκα περίπου μαθητές αναγκάζονται να παραμένουν στα σπίτια τους, καθώς στο Νηπιαγωγείο δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη αναπληρωτής νηπιαγωγός.

Η ίδια κατάσταση επαναλαμβάνεται και στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου, το οποίο ενώ είναι  τριθέσιο αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο δύο δασκάλους, λόγω άδειας της τρίτης δασκάλας. Τα κενά εκπαιδευτικών στην ορεινή και νησιωτική Μαγνησία είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. Η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς υπουργείου για την αντικατάσταση των λειτουργικών κενών με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο. Συγχρόνως, η έλλειψη δασκάλων και νηπιαγωγών επηρεάζει αρνητικά την εκπαίδευση των μαθητών της επαρχίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε εκκρεμότητα βρίσκονται και τα δεκάδες αιτήματα για την Παράλληλη Διδακτική Στήριξη. Είναι λυπηρό, 4 μήνες μετά από την έναρξη του σχολικού έτους, το υπουργείο να στερεί το δικαίωμα της Παράλληλης Στήριξης, του δεύτερου δασκάλου στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Για ποιο λόγο καθυστερούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας;
  • Για ποιο λόγο δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη τα αιτήματα για την Παράλληλη Διδακτική Στήριξη;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.