ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ / 1ο ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΩΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

 

 

Την κινέζικη δημοσιογραφική αποστολή τουριστικού ρεπορτάζ, η οποία και βρίσκεται τις τελευταίες δύο ημέρες στον Βόλο, υποδέχτηκαν σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στο Δημαρχείο η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργία Μποντού Τοκαλή και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ‘Αργοναύτες» κ. Νίκος Ντόκος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης των κινέζων δημοσιογράφων στο Δημαρχείο Βόλου η κ. Τοκαλή αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης ενώ ο κ. Ντόκος έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της Αργούς με την χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Η κινέζικη δημοσιογραφική αποστολή τουριστικού ρεπορτάζ συνοδεύεται από Κινέζους bloggers και στόχος είναι η υλοποίηση ενός πολύ ισχυρού προγράμματος τουριστικής προβολής της χώρας μας στην Κίνα.

Το πρόγραμμα αυτό θα συνδυάζει ενέργειες προβολής στην Κινέζικη τηλεόραση (εκπομπές αφιερωμένες στην Ελλάδα, δημοφιλή τουριστικά προγράμματα κ.α.), στο Κινέζικο internet και social media καθώς και σε κάποια μέσα μαζικής μεταφοράς σε πόλεις της Κίνας.

Όπως τόνισε η κ. Τοκαλή «πρόκειται για μία άκρως αποτελεσματική ομάδα προώθησης – προβολής καθόσον αποτελείται από δύο τηλεοπτικά συνεργεία και μία επιπλέον ομάδα από internet influencers (άτομα με επιρροή στο internet) περιλαμβάνει ειδικούς στον τουρισμό, φωτογράφους και ένα μοντέλο και που όλοι τους έχουν πολύ ισχυρή διαδικτυακή παρουσία και επιρροή».

Αξίζει να αναφερθεί πως στην κινέζικη αποστολή δόθηκαν αναμνηστικά και ενημερωτικά έντυπα του Δήμου Βόλου ενώ παρατέθηκε και γεύμα.

Συμμετοχή στο 1ο ΕλληνοΚινεζικό Φόρουμ

Κάλεσμα στους Βολιώτες επιχειρηματίες

Στο 1ο ΕλληνοΚινεζικό Φόρουμ (1st Chinese – Greek Forum), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2016 και ώρα από 12.00 – 18.00, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα συμμετάσχει –κατόπιν προσκλήσεων– ο Δήμος Βόλου.

Ο Δήμος αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, η οποία διοργανώνει το φόρουμ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Marathon Foundation.

Θέμα του 1ου Forum θα αποτελέσουν οι «Δημιουργικές Βιομηχανίες» (Creative Industries) και η στενότερη πολιτιστική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των Δήμων και επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Στην εκδήλωση θα παραστούν περίπου 100 Δήμαρχοι και Επιχειρηματίες από την Κίνα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις «Β2Β» (Business to Business) με Έλληνες Δημάρχους και Επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, ο Δήμος Βόλου καλεί όσους επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στον Δήμο Βόλου ή στην Μαγνησία ευρύτερα και επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση να δηλώσουν την συμμετοχή τους και το εταιρικό τους προφίλ, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, στο γραφείο Δημάρχου έως και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στο email: [email protected] είτε να τηλεφωνήσουν στο 24213-50173 προκειμένου να παραλάβουμε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις εισόδου. (Δεν προβλέπεται κόστος για τους συμμετέχοντες).