Στο Νοσοκομείο γυναίκα πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο πόδι

Με «μισό» σπίτι έμεινε στα καλά του καθουμένου, ένα ζευγάρι μεσηλίκων, καθώς από φωτιά που ξέσπασε σε διπλοκατοικία ιδιοκτησίας τους, πιθανόν από αναμμένο τζάκι. καταστράφηκε ολοσχερώς ο πάνω όροφος, στην περιοχή πίσω από το Βασδέκειο Αθλητικό Κέντρο, στη Ν. Ιωνία, ενώ μια γυναίκα πυροσβέστης, στην προσπάθειά της στην κατάσβεση τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Οι πυροσβέστες, μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν η φωτιά να μην επεκταθεί σε διπλανά σπίτια και στο ισόγειο του σπιτιού.

Όλα έγιναν όταν στις 7.10 σήμερα το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, για φωτιά που ξέσπασε σε διπλοκατοικία στη Ν. Ιωνία, πιθανόν από καμινάδα τζακιού και επεκτάθηκε στη σκεπή και στο ξύλινο χαγιάτι.
Λόγω της επένδυσης ραμποτέ, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και άρχισε να καίει τη σκεπή και το εσωτερικό του σπιτιού, εμβαδού περίπου 75 τ.μ.

Στο σημείο πήγαν 23 πυροσβέστες με συνολικά 10 οχήματα, αλλά ήταν ήδη αργά και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν η σκεπή κάηκε και υποχώρησε μέσα στο σπίτι, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών, ευτυχώς, πρόλαβε και βγήκε έγκαιρα, ενώ μια γυναίκα της Πυροσβεστικής στην προσπάθειά της για κατάσβεση τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για περαιτέρω εξετάσεις.

Επειδή το σπίτι ήταν κολλητό με άλλα δύο, οι πυροσβέστες έδωσαν έμβαση και κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά σε γειτονικά σπίτια, ενώ ζήτησαν την απομάκρυνση των ενοίκων για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και κατασβέστηκε στις 9.30 τη νύχτα, ενώ η αποκάθαρση του χώρου συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

ΠΗΓΗ: MAGNESIANEWS.GR