Ανακοίνωση-καταγγελία για “απαράδεκτα γεγονότα”, όπως τα χαρακτηρίζει, εξέδωσε η Ιωλκός, τα οποία συνέβησαν στον εκτός έδρας αγώνα με τον Α.Ο. Σκοπέλου για τη Γ’ ΕΠΣΘ το βράδυ του Σαββάτου, με υπεύθυνους, όπως αναφέρεται, τους παίκτες της γηπεδούχου. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή της βολιώτικης ομάδας, Σπύρου Ντάκου, μετά από αντιαθλητικό χτύπημα στα πλευρά. Αναλυτικά η ανακοίνωση, που έχει τίτλο: “Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ”

«Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους υπαίτιους των απαράδεκτων γεγονότων και συμπεριφορών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης της ομάδας του  Α.Ο Σκοπέλου με την ομάδα μας Α.Σ. Ιωλκός, που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Σκοπέλου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019.

Καταγγέλλουμε

  1. Την απαράδεκτη και βίαιη συμπεριφορά, τα αντιαθλητικά και εκτός φάσης χτυπήματα των ποδοσφαιριστών του Α.Ο Σκοπέλου, αλλά και τις λεκτικές και υβριστικές απειλές που εκτοξεύθηκαν εναντίον των παικτών της ομάδας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Απειλές που δεν περιορίστηκαν μόνο κατά των παικτών αλλά και κατά του Διαιτητή του αγώνα Αναστασίου Παναγιώτη και των βοηθών του Κόκκαλη Ε. και Κίτου Γ.
  2. Την απαράδεκτη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Σκοπέλου Χρυσάνθη Στέλιου αρ. φαν. (11) εναντίον του προπονητή της ομάδας μας Σταμπουλή Σταύρου.
  3. Τον διαιτητή του αγώνα Αναστασίου Παναγιώτη, ο οποίος από την έναρξη του αγώνα ανέχτηκε τόσο τα βίαια και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών του Α.Ο Σκοπέλου, όσο και τα χτυπήματα και τις εξυβρίσεις εκτός φάσης, αλλά και τις απειλές και την επίθεση που δέχθηκε από τους παίκτες και από τον “εκπρόσωπο” της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι δεν παρατηρήθηκαν ούτε με κίτρινη κάρτα, με συνέπεια να μη διαφυλαχτεί η ακεραιότητα των παικτών μας.

Και φυσικά ο άρχοντας του αγώνος αντί να εφαρμόσει τους κανονισμούς και να τους τιμωρήσει ως όφειλε, στο 85ο λεπτό  επινόησε πέναλτι χωρίς επαφή, προκειμένου να επιβραβεύσει για όλα τα ανωτέρω γεγονότα τη γηπεδούχο ομάδα και να στερήσει τη νίκη από την ομάδα μας με το έτσι θέλω. Μια νίκη πεντακάθαρη που όλοι οι παρευρισκόμενοι ομολόγησαν ότι δικαιούμασταν χωρίς καμία αμφιβολία.

  1. Ο δε Α’ βοηθός και με μεγάλη εμπειρία Κόκκαλης Ε., ο οποίος ήταν και αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας σε όλα όσα διεπράχθησαν, δε βοήθησε τον Διαιτητή να επιβάλλει ποινές, γιατί φαίνεται ότι φορούσε ωτοασπίδες και δεν άκουσε τίποτε.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν η αναγκαστική αλλαγή του ποδοσφαιριστή μας Ντάκου Σπύρου στο 77ολεπτό και η διακομιδή του στο Κ.Υ. Σκοπέλου, όπου βρέθηκε χτυπημένος (από το Α’ μέρος) στα πλευρά με χτύπημα εκτός φάσης και ένα δεύτερο στο λαιμό, που του προκάλεσε  αδυναμία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε ενέσιμη κορτιζόνη. Η δεύτερη δε αλλαγή μας του 82ου λεπτού και αυτή αναγκαστική από τα πολλαπλά χτυπήματα στον παίκτη μας, που τελικά εξαιτίας τους αντικαταστάθηκε.  Είναι πραγματικά θαύμα το ότι δεν είχαμε πολύ χειρότερες επιπτώσεις για τη σωματική ακεραιότητα των νεαρών παικτών της ομάδας.

Υπενθυμίζουμε απλώς ότι το δυναμικό της ομάδας μας απαρτίζεται αποκλειστικά από νεαρούς παίκτες γεννηθέντες τα έτη 2000-2004 και φαίνεται, αφού κανείς δεν το λαμβάνει υπ’ όψη του, ότι θα ήταν προτιμότερο να έχουμε παίκτες μεγάλης ηλικίας, γεροδεμένους με διπλώματα καράτε και άλλων πολεμικών τεχνών, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις “ανάγκες” του πρωταθλήματος.

Άλλωστε το ποδόσφαιρο μας δεν έχει ανάγκη τα νέα παιδιά, βρίσκεται σε “καλό” δρόμο.

Αποφασίσαμε  να πάμε να αγωνιστούμε για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και για το κύρος της ομάδας μας και ίσως αν δεν πηγαίναμε θα  γλιτώναμε τα έξοδα, τα όσα απαράδεκτα έγιναν σε βάρος μας  και θα βολεύονταν κάποιοι με τρεις ξεκούραστους βαθμούς.

Θεωρούμε δε υποκριτικές και ψεύτικες τις απολογητικές συγγνώμες παικτών μετά το πέρας του αγώνα. Καμία συγγνώμη δε σβήνει από τη μνήμη μας αυτό που βιώσαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θεωρούμε αποκλειστικό υπεύθυνο τον Διαιτητή του αγώνα, που με την ανοχή του επέτρεψε να συμβούν όσα προαναφέραμε.

Ευχαριστούμε θερμά το γιατρό του αγώνα ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε – και ήταν πάμπολλες – ανταποκρίθηκε άψογα, με αποκορύφωμα την παραλαβή και περίθαλψη του παίκτη μας στο Κ.Υ. Σκοπέλου.

Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας, που κόντρα σε όλους και όλα πάλεψαν με θάρρος και πρόβαλαν την ποδοσφαιρική αλλά και την προσωπική τους παιδεία.

Είμαστε υπέρ της συνεργασίας με τους φορείς του ποδοσφαίρου και τα σωματεία, είμαστε όμως απαισιόδοξοι για τη συνέχεια, γιατί βλέπουμε κλειστά μάτια και αυτιά  για όσα συμβαίνουν.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στον αγώνα  του πρώτου γύρου η ομάδα της Σκοπέλου ήρθε χωρίς ρουχισμό, γιατί τον ξέχασαν και προκειμένου να γίνει ο αγώνας και να μην μηδενιστούν, η Διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου τους παραχώρησε τον απαραίτητο ρουχισμό.

Φαίνεται η αντιμετώπιση που είχε η ομάδα μας (που ως γνωστό απαρτίζεται από  νέα παιδιά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου) από τους ποδοσφαιριστές της Σκοπέλου ήταν η ανταπόδοση της δικής μας ενέργειας.

Ας ελπίσουμε, αν και δεν το πιστεύουμε, ότι οι αρμόδιοι θα πάρουν επιτέλους τις αποφάσεις που πρέπει για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου».

Το Δ.Σ.

*Η φωτό είναι από την εφημερίδα Σποράδες