Στο νησί παραμένουν περίπου 45 πυροσβέστες, 11 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα του Δήμου, ενώ ο χώρος της πυρκαγιάς οριοθετήθηκε από τη νύχτα της Κυριακής και από χθες οι πυροσβέστες περιορίζονται στο να σβήνουν σημεία που γίνεται αναζωπύρωση, κάτι που γίνεται με πεζοπόρα τμήματα μόνο, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

Το πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ που είχε μεταβεί στη Σκόπελο από την Κυριακή, επέστρεψε χθες στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τις πολύνεκρες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική. Χθες το βράδυ ξέσπασε πολύ έντονος αέρας, αλλά ευτυχώς, δεν έγινε κάποια αναζωπύρωση, ενώ οι πυροσβέστες περιορίζονται σε φύλαξη. Ο καιρός σήμερα είναι πολύ καλύτερος για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, καθώς υπάρχει συννεφιά και άπνοια, ενώ, πιθανόν εντός της ημέρας, να δοθεί μερικός έλεγχος και επίσημα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων και η αυτοψία από το Ανακριτικό Τμήμα που ταξίδεψε χθες στο νησί και διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς. Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η καταστροφική για το ιδιαίτερου κάλλος δάσος, ξεκίνησε από την παραλία όπου υπήρχαν ελεύθεροι κατασκηνωτές.
Για να ολοκληρωθεί το έργο της προανάκρισης, οι πυροσβέστες πρέπει να πάρουν κατάθεση και από τον 32χρονο, που μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής με εγκαύματα στο Βόλο και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Ο άνδρας προσπάθησε να βγάλει το μηχανάκι του από τη φωτιά, αλλά δεν τα κατάφερε και έπαθε και ο ίδιος εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ στο Κέντρο Υγείας τον μετέφερε φίλος του με αυτοκίνητο, που ενημέρωσε την Πυροσβεστική για τη φωτιά.