Αυτές τις δύσκολες μέρες έχουμε ακούσει τρέλα πράγματα να συμβαίνουν. Δυστυχώς κάποιοι δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί και καταφεύγουν σε απίστευτες κινήσεις προκειμένου να βγούν από το σπίτι.

Ακούσαμε για έναν νεαρό που δήλωσε στο 13033 της Πολιτικής Προστασίας, ότι θα βγει για άθληση και τον έπιασαν να τρώει σε σουβλατζίδικο. Όμως μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος νους;

Με τα μέτρα να γίνονται αυστηρότερα, η δυσκολία της μετακίνησης από τη πόλη στο χωριό έγινε μεγαλύτερη έως και ακατόρθωτη. Έτσι κάποιοι πήγαν τον πήχη πιο ψηλά. Μια περίεργη κλήση έλαβε σήμερα ένας οδηγός ασθενοφόρου.

Τι του ζητήθηκε σε αυτό το σπουδαίο τηλεφώνημα; ” Αν το ασθενοφόρο λόγω του μη ελέγχου από την αστυνομία, μπορεί να κάνει μεταφορά ατόμων μαζί με λίγα πράγματα στο χωριό για Πάσχα”.

Κορυφαίο μέχρι στιγμής, ωστόσο η τελική ατάκα δείχνει λίγο περισσότερο χιούμορ αλλά και απελπισία: ” Γιατί να τα πάρει η αστυνομία τα λεφτά και να μας γυρίσει πίσω; Δεν τα θέλετε;”.

Ο οδηγός του ασθενοφόρου χωρίς να χάσει την υπομονή του, δεν έκανε δεκτό το αίτημα, συνεχίζοντας αφοσιωμένος να τιμά την δουλειά του.

Δημήτρης Καραθάνος