Το “Τελευταίο Δαχτυλίδι” παρουσίασε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου ο ίδιος ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης με αξιόλογες κυρίες να πλαισιώνουν το πάνελ των ομιλητών, όπως η καθηγήτρια του Λυκείου Σκιάθου κα Νατάσα Μπουκουβάλα, η Μαία κα Μαρία Στρούγγη, η κοινωνική λειτουργός κα Αριστέα Σεβλιανού και η επισκέπτρια Υγείας κα Ειρήνη Μπάστα.

Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη του Βιβλιοπωλείο “Λυχνάρι” Πόπη Τρακόσα που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με τον Εκδοτικό Οίκο “Μίνωα”, ενώ όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές δίπλες και γλυκά προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου. Τέλος στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου Θεοδόσης Τρακόσας και ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου Ηλίας Σταμέλος και αρκετοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η παρουσίαση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου

Η Νάσια ένα νέο κορίτσι αναζητώντας με κάθε τρόπο να πετύχει τα όνειρά τής σε μια σκληρή Αθήνα μέσω μίας αγγελίας “Ζητείται Παρένθετη Μητέρα”. Γνωρίζει αυτό το πετυχημένο και με την πρώτη ματιά τέλειο ζευγάρι. δέχεται να συνεργαστεί μαζί τους, με μία αγαθότητα θα έλεγα, μόνο και μόνο επειδή η αμειβη είναι αρκετά δελεαστική και με αυτή θα πετύχει τα όνειρα και τούς στόχους της.

Πράτττουν μια παράνομη πράξη για εκείνη την εποχή που εξελίσσεται θετικά.
Έρχονται κοντά γίνονται φίλοι…  στην αρχή γνωρίζοντας τους ήρωες είναι ομαλή η πορεία του έρχεται όμως ή προδοσία το μίσος η εκμετάλλευση έτσι αλλάζει πλοκή και οι σελίδες τρέχουν πια….
Πολλές εκπλήξεις από κάθε ήρωα για τον χαρακτήρα τον εγωισμό και τής λανθασμένες πράξις.
Το βιβλίο αναφέρεται στην παρένθετη μητέρα που αυτό το λεπτό ευαίσθητο θέμα με άγγιξε πάρα πολύ. Η ζωή τής Νάσιας όμως εχει ενα κομμάτι στο τέλος που δεν αναφέρθηκε  πουθενά και πολύ καλά κάναν οι αναγνώστες η εμένα θα μου διέφυγε και αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη ανατροπή.
Το τελευταίο δαχτυλίδι θα βάλει όλα τα ερωτήματα στην θέση τους. θα λυτρωθούν οι Ήρωες ευχάριστα ίσως και δυσάρεστα, αυτό θα πρέπει να το διαβάσετε και να το ζήσετε μέσα από την ανάγνωση!
Αξίζει να διαβαστεί πραγματικά και να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη επειδή έχει πολλά σημαντικά κομμάτια που τα θεωρούμε αυτονόητα!
Μέσα από τής σελίδες έβλεπα να συνυπάρχω στους ρόλους να νιώθω να πονάω  να σκέφτομαι να ελπίζω, και στο τέλος να κλαίω από ένα πολύ όμορφο και τρυφερό τέλος!!!