ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/2

Χέρι στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας βάζει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απογειώνοντας παράλληλα τον εμπαιγμό των εργαζομένων στους Δήμους! Ενώ με το Ν. 4512/18, που η ίδια ψήφισε, διακόπτεται από την 1η Μαρτίου η καταβολή του, δίνει τάχα μου «αναβολές», προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και ταυτόχρονα να κρατά ομήρους τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές, υποσχόμενη ότι δε θα το καταργήσει. Κρύβει το γεγονός ότι το πόρισμα της επιτροπής προδιαγράφει την απένταξη του 32% των ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ.

Από τη μια κλείνει το μάτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΣΕΒ ότι εφαρμόζει τις μνημονιακές δεσμεύσεις και από την άλλη προσπαθεί να πουλήσει εκδούλευση σ΄ αυτούς που παίζουν τη ζωή τους «κορόνα-γράμματα» κάθε μέρα για να βγάλουν το μεροκάματο και να παράσχουν φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες. Η κοροϊδία πάει σύννεφο!

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους που απεργούν την  Πέμπτη  21/2/2019 για την υπεράσπιση των ΒΑΕ και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων σε Καθαριότητα – Πράσινο- Ηλεκτροφωτισμό που προωθούν με τα μπούνια οι δημοτικές αρχές  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ! Επίσης να μην απαλλάσσονται οι δημοτικές αρχές από τις ευθύνες τους στην οικονομική διαχείριση φορτώνοντάς τες στους υπαλλήλους !

Μπροστά στις δημοτικές και  περιφερειακές εκλογές, όπου κάνουν πασαρέλα «ανεξάρτητοι», «μεσσίες» και αόρατοι υποψήφιοι και συνδυασμοί, μπροστά  στην κάλπη για τις εκλογές της Ευρωβουλής και τις Εθνικές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, να αποτελέσει η στάση του καθενός απέναντι στα προβλήματα κριτήριο των εργαζομένων, για να δυναμώσει πρώτα και κύρια η δύναμή τους! Να είναι κριτήριο για τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και τους υποψηφίους που αγιοποιούν τον «εθελοντισμό», που βάζουν ζήτημα απολύσεων και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου από την «πίσω πόρτα».

Να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, να  συμπορευτούν με  το ΚΚΕ! Την επαύριο των εκλογών, είτε από τη θέση της δημοτικής αρχής είτε της αντιπολίτευσης, πιο ενισχυμένοι και από καλύτερες θέσεις να βροντοφωνάξουμε σε όποιους επιχειρήσουν να τσακίσουν δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα:

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ και το Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας!