Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται θέμα συζήτησης το κλείσιμο της οδού Παπαδιαμάντη για την διέλευση οχημάτων καθώς και για την στάθμευση αυτών.
Θέλω να παραθέσω την άποψη μου αλλά και την ορθότητα του θέματος.
Να έρθουμε λίγο στην πράξη. Η χρήση της συγκεκριμένης οδού με το όχημα αντικειμενικά ποιους εξυπηρετεί: τις ανοιχτές επιχειρήσεις και τους κατοίκους που διαμένουν περιμετρικά αυτής. Δυστυχώς όμως η κατάχρηση γίνεται από όλους τους κατοίκους του νησιού πολλές φορές άσκοπα και ο λόγος είναι ότι βαριόμαστε να κάνουμε τον κύκλο από τον περιφερειακό δρόμο για να φτάσουμε στο λιμάνι.

Επειδή όμως είναι και εμπορικός δρόμος με τα περισσότερα φαρμακεία να εδρεύουν εντός της οδού,υπηρεσίες , τράπεζες κ.α. λογικό είναι να επιμένουμε στην χρήση του για να εξυπηρετηθούμε πιο εύκολα. Εδώ όμως διαπιστώνουμε 2 θέματα

1) Παραβιάζουμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που σημαίνεται σε όλη την οδό με σχετικές πινακίδες ως αποκλειστική χρήση πεζοδρόμου και μόνη εξαίρεση την διέλευση των οχημάτων τροφοδοσίας και οχημάτων έκτακτης ανάγκης δηλ. ασθενοφόρου, αστυνομίας και πυροσβεστικής ,

2) Βιάζοντας την ελευθερία των πολιτών να κάνουν χρήση αυτό που νομοθετικά τους ανήκει και να απολαύσουν έναν περίπατο στους λιγοστούς πεζοδρόμους που διαθέτει το νησι.

ΠΡΌΒΛΗΜΑ:
Εδώ υπάρχει και ένα χρόνιο πρόβλημα που πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα. ΈΛΛΕΙΨΗ ΘΈΣΕΩΝ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗ Σ ΟΧΗΜΆΤΩΝ. Να επισημάνω ότι ζούμε σε ένα νησί που ευτυχώς υπάρχουν οι χώροι εκμετάλλευσης .(Στη Σαντορίνη για όσους γνωρίζουν μέσα στη Χώρα στην Καλντέρα όπου βρίσκονται σχεδόν όλες οι υπηρεσίες δεν υπάρχει ούτε καν δρόμος διέλευσης και με δύσβατα σοκάκια).

ΛΎΣΗ:
Την λύση την έχει αποκλειστικά η Δήμος. Εκμετάλλευση ιδιόκτητων οικοπέδων του Δήμου με μελέτες για θέσεις στάθμευσης η ακόμα και η εκμίσθωση ιδιωτών για την δημιουργία των χώρων αυτών .Άσκηση πίεσης στους αρμόδιους ανθρώπους.
Μέχρι να γίνουν πράξη λοιπόν και επειδή έχουμε χειμώνα, απελευθερώνονται αρκετές θέσεις πάρκινγκ και με λίγο παραπάνω περπάτημα ,( βελτιώνει την υγεία μας) μπορούμε να εξυπηρετηθούμε για τις καθημερινές μας εργασίες .

ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ :
Το ερώτημα που γεννάται είναι ,θέλουμε να αποκτήσουμε κάποτε παιδεία και σεβασμό πάνω στους δρόμους ή μπορεί να γίνει με τον δύσκολο τρόπο ξοδεύοντας χρήματα αλλά και κάποιες φορές ακόμα και με την ίδια την ζωή μας.
Θέλω λοιπόν να βλέπω και το χειμώνα οικογένειες να κατεβαίνουν πεζοί την Παπαδιαμάντη χωρίς τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος , όπως και για κάθε πεζό που διασχίζει τον δικαιωματικά συγκεκριμένο δρόμο .
Όλοι πρεσβεύουμε τα δικαιώματά μας αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και τις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά μας και στην κοινωνία που θέλουμε να φτιάξουμε.!

Με εκτίμηση , Παπαδόπουλος Ιωάννης.