Το « Ιόλη – στούντιο φωνητικής τέχνης, βρίσκεται στο Βόλο και δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στην εκμάθηση τραγουδιού και σωστής φώνησης.

Μπορεί η λειτουργία του να αριθμεί μόνο λίγους μήνες, αλλά το βιογραφικό του είναι πλούσιο : συναυλίες στο Πολιτιστικό Κέντρο , εγγραφές τραγουδιών σε στούντιο, συμμετοχή σε επιστημονικό συνέδριο , συμμετοχή σε εγκαίνια τοπικού παιδικού σταθμού και αρκετές άλλες εκδηλώσεις , με σκοπό να δώσει στους μαθητές εφόδια για την καλλιτεχνική τους πορεία.

Η υπεύθυνη του στούντιο Ιόλη Σκούρτη , διπλωματούχος Μονωδίας και πτυχιούχος Σύγχρονου τραγουδιού , έχοντας 20ετή πείρα και εμπειρία ώς σολίστ και ώς διδάσκαλος, φροντίζει να παρουσιάζει πάντα στο κοινό , οπτικοακουστικά θεάματα υψηλής αισθητικής , τα οποία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς , ταλέντου και θέλησης. Ο χώρος του στούντιο είναι πλήρως εξοπλισμένος με επαγγελματικά μικρόφωνα και ηχεία , μουσική σκηνή , καθρέφτες ,τηλεόραση με σύστημα karaoke , έτσι ώστε να έχει ο σπουδαστής ένα άρτιο αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ : ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ (πρώτη εκτέλεση Μαρινέλλα)

Στο στούντιο μπορεί κανείς να βελτιώσει τον τρόπο που τραγουδά και την σκηνική του παρουσία , να εγγράψει τη φωνή του σε cd ( demo ) έχοντας έτσι δείγμα της φωνής του , να διευρύνει το ρεπερτόριο του και τέλος να συμμετέχει σε τοπικές συναυλίες. Τα είδη τραγουδιού που διδάσκονται είναι : κλασσικό , σύγχρονο , λαικό παραδοσιακό , pop, και jazz.

Το στούντιο, αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών για τις εισαγωγικές εξετάσεις του μουσικού γυμνασίου.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί παιδική χορωδία για παιδιά από 6 εως 12 ετών και μουσική προπαιδεία για παιδιά από 4 εως 7 ετών . Το «πιστεύω » του στούντιο είναι πως όλοι μπορούν να ασχοληθούν με το τραγούδι και όλοι μπορούν να βελτιώσουν τη φωνή τους , ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πρόσφατα, ξεκίνησε να λειτουργεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω του ίντερνετ με σκοπό την εκπαίδευση και σπουδή των ατόμων που βρίσκονται στις Σποράδες και δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα εβδομαδιαίας συνάντησης κατ ιδίαν.

Ευελπιστούμε, να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε έναν επαρκή αριθμό μαθητών ,με την βλέψη να γίνεται μια συνάντηση ανά τρίμηνο τουλάχιστον, από την υπεύθυνη του στούντιο στο νησί.