Με τον Ρόσι να ξεκινά από την πρώτη θέση, ο αγώνας της Ιταλίας στο Μουτζέλο, έδειχνε πως θα ήταν γεμάτος συγκινήσεις. Και όντως έτσι ήταν.

Με το σβήσιμο των φώτων, ο Χόρχε Λορένθο πετάχτηκε εμπρός και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, δίχως να κοιτάξει ποτέ πίσω του. Πίσω από τον Λορένθο έγινε ένας μικρός χαμός με τον Ρόσι να στρίβει 2ος και τον Μάρκεθ να εκτοπίζει τον Πετρούτσι ώστε να βρεθεί 3ος. Η αδρεναλίνη δεν άφησε αρκετούς οδηγούς στον πρώτο γύρο να ζεστάνουν σωστά τα ελαστικά τους και έτσι πολύ νωρίς, είχαμε πολλές πτώσεις. Συγκεκριμένα, διαδοχικά έπεσαν οι: Πεδρόσα, Τακαγκάμι, Ρέντιγκ, Άμπραχαμ, Μίλερ, Λούθι. Σημειώστε πως δεν έδειξε η τηλεόραση καμιά από τις 6 πτώσεις!

Ο Ντοβιτσιόζο που είχε μείνει 5ος πάλι μεθοδικά άρχισε να ανεβαίνει και έπιασε το γκρουπ των πρώτων. Ο Μάρκεθ έδειχνε πολύ δυνατός και σίγουρος και μετά το χτύπημα στον Πετρούτσι στην πρώτη στροφή, πέρασε και τον Ρόσι και ανέβηκε γρήγορα 2ος. Μόλις άρχισε να πλησιάζει τον Λορένθο, έστριψε πολύ απότομα σε μια στροφή, έχασε το μπροστινό… -προσπάθησε να το σώσει ως συνήθως- αλλά τελικά δεν το έσωσε και βρέθηκε στα χώματα και έμεινε τελευταίος. Έτσι δημιουργήθηκε ένα γκρουπ με τους πρώτους 6 με Λορένθο, Ρόσι, Ντοβιτσιόζο, Ιανόνε, Ρινς, Πετρούτσι.

Ήταν ξεκάθαρο πως οι Ducati είχαν το πάνω χέρι καθώς ο Ντόβι έφτασε εύκολα 3ος και τελικά 2ος περνώντας και τον Ρόσι. Στη συνέχεια και ο Πετρούτσι έδειχνε δυνατός καθώς πέρασε και αυτός τον Ρόσι και ανέβηκε 3ος. Με την Ducati στις θέσεις 1-2-3 πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Ρόσι τα βρήκε σκούρα με τον Ιανόνε καθώς είχαν μάχη για την 4η θέση ενώ ο Λορένθο εμπρός έδειχνε πολύ δυνατός καθώς συνεχώς μεγάλωνε την διαφορά του από τον Ντοβιτσιόζο.

Στους τελευταίους γύρους, ο Πετρούτσι έμεινε από λάστιχα και διαδοχικά έχασε θέσεις, με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά 7ος, ενώ το ίδιο έπαθε και ο Ντοβιτσιόζο με τον Ρόσι να τον φτάνει στα 3 μέτρα στον τερματισμό.

Δίκαιος νικητής ο Χόρχε Λορένθο που επιστρέφει στις νίκες καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο σε κανέναν από την εκκίνηση μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Άτυχος ο Μάρκεθ έμεινε με μηδέν βαθμούς παρά το γεγονός πως σήκωσε την μοτοσυκλέτα του και συνέχισε τερματίζοντας τελικά στην 16η θέση.

Σε καλό δρόμο ο Ντόβι και χαρούμενος ο Ρόσι, καθώς ξεπέρασε τους 5000 βαθμούς στην καριέρα του και ανεβαίνει με 72 βαθμούς στην 2η θέση του πρωταθλήματος πίσω από τον Μάρκεθ.

Αυτά είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.