Πρώτη μέρα ενός νέου σχολείου!
Με την Φ11/75710/Δ4/17-6-2020 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ιδρύθηκε το ΕΠΑΛ Σκιάθου με έδρα τον Δήμο Σκιάθου, ως παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου.
Το ΕΠΑΛ ιδρύθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετική επιστολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας στάλθηκε στο Δήμο στις 27 Νοεμβρίου 2019. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου 2019, ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση του Δημάρχου για την ίδρυση του ΕΠΑΛ, (υπ. αρ. απόφαση 41/2019).

Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου τη Σχολική Χρονιά 2020-21 θα λειτουργήσει ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητες: Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης και Οικονομίας.

“Η Δημοτική Αρχή ενεργώντας με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σπουδάσουν παραμένοντας στον τόπο τους, θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα την κατοχύρωση και εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρωην Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπο Σταχτέα, τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Βόλου Νίκο Κατσαβριά όπως και τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών έργων κ. Γιάννης Τσανάκας την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, για τις ενέργειες τους, “δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.