ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ | ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Με την απόφαση με αρ πρωτ 2521-6/4/2020 του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Σκιάθου. Η απόφαση προέκυψε μετά από πρόταση του Δημάρχου Σκιάθου προς τον Περιφερειάρχη, ο οποίος εισηγήθηκε θετικά προς την  ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 5 και 6 Απριλίου 2020 προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και καταστροφές, οπότε ο Δήμαρχος Σκιάθου επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ζήτησε εγγράφως να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αντίστοιχα επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Δίνεται έτσι στο Δήμο Σκιάθου η δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κάνοντας χρήση ειδικών διατάξεων, ακόμα όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στον Δήμαρχο Σκιάθου, θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Βόρειων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρινη, για την υλοποίηση του έργου “Καθαρισμός ρεμάτων νήσου Σκιάθου”. Ένα πολύ σημαντικό έργο ύψους 500.00 ευρώ που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο σε αυτήν την έκταση και τόσο αποτελεσματικά. Είναι βέβαιο πως, αν στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πρόσφατα αντιμετωπίσαμε, δεν είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων, θα είχαν προκληθεί ανυπολόγιστες καταστροφές και ίσως να είχαν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.